Kommentit (9)

 1. Oksatonta männyn tyvitukista sahattua lautaa?
  Mitta-arvaus, paksuus n. 38mm, leveimmät n. 300mm.

 2. Siinä sitä on, vihreää kultaa lähdössä asiakkaalle. 50 mm läpisahetta, sahattuna A-laadun tyvitukista, leveimmät keskeltä mitattuna n. 300mm. Hinta on kaksinkertainen normaalisahatavaraan verrattuna, eli tukin arvo on liki kolminkertainen normaali tukkiin verrattuna. Tällainen tukki on sitä ”vihreää kultaa”. Prasta tässä on, että tallaisen puun kasvattaminen ei tule yhtään sen kalliimmaksi kuin huonompilaatuisen puun kasvattaminen.

 3. Onko se pihkis itse silpassut dolmarilla männyt nurin.
  Siinäpä miettimistä niille joiden mielestä laatupuun kasvatus ei ole sen kannattavampaa.

 4. Dolmarillapa hyvinkin ja Zetorilla ajettu.

 5. tuo on vapaata yrittäjyyttä eikä mitään tukien pyytelyä

 6. Kyllähän sitä tuollaistakin puuta taatusti Suomessa kasvattaisi joku muukin kuin Pihkaniska, mutta kun ei siitä makseta. Firmat saavat bulkkihinnallakin senverran laadukasta tavaraa, että siitä saa valkkaamalla laadukastakin sahatavaraa.

  Toisaalta Pihkaniska on itse joskus laskeskellut että n. 1,5 % Suomen sahatavarasta olisi sellaista, jossa asiakas olisi valmis maksamaan siitä laadusta. silloinkaan tuskin kovin paljon enempää, kuin pulkkilaatu.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 7. En tiedä, mistä vaarille on jäänyt kuva ettei laadusta maksettaisi. Kyllä hyvälaatuisesta tukkipuusta on aina maksettu paremmin kuin huonolaatuisesta, tosin ei aina laadun edellyttämää hintaa. Uskoisin laadun merkityksen korostuvan tulevaisuudessa, kunhan 70-luvulla istutetut räkämänniköt tulevat korjuuikään.

 8. Tässähän alkaa tuntumaan siltä että pitäisi päästä pihkiksen oppipojaksi,jos tälläisen savolaisen viäräleuan hyväksyy.

 9. Pihkaniskan toiminta on hatunnostonarvoista. Hienoja pelkkoja.

  Onko sahattu vannesahalla vai pyörösahalla? Onko oma saha? Onko kuivaamoa?

  Pihkaniskan työssä olisi oppimista monelle metsänomistajalle.