Villisikoja

Vietin 14.6.2016 yön hakkuuaukean reunalla. Puolen yön maissa yksi villisika asteli aukealle. Sitä seurasi muutaman minuutin päästä viisi muuta sikaa. Kaikki olivat aikuisia sikoja. Oli jo pimeää, mutta otin kuvia puolen tunnin ajan. Villisiat viipyivät aukiolla pari tuntia. Kuva on otettu Lappeenrannassa aivan Venäjän rajan tuntumassa.

Kommentit (11)

 1. Mahtaa saada porkkanapenkin ym kyytiä kun käväsee kärsällään vierailulla.Annien mielipidettä en tiedä ja en halua millään tavalla loukata,jos toinen kuin minun.Pistäsin pataan.

 2. vänkäri

  Tuosta järven takaa on villisian luulöytö. Ikää 8800 vuotta, joten onhan niitä ennenkin. Perunapellot ja kuusikot ovat kovilla kun nämä maisemiin tulevat.

 3. Mitähän mahtaa possu meistä ajatella?On vissiin ollu siellä tai täällä ennen kuin me kaksijalkaiset.

 4. Villisiat ovat kaivaneet ja popsineet tutun isännän perunapellosta kaikki perunat. Ainakin osa näistä ammutaan ja joutuu pataan, ei tosin minun toimestani.

 5. arto

  Ei muuta kuin metsälle kuparia kylkeen, levittävät sikaruttoa.

 6. Oisko n.viisi vuotta aikaa kun posiolla,suonnankylässä ampuivat possun.Ja jos oikein väärin muistan,niin taivalkoskella tai ranualla on myöskin kaato tullut.

 7. arto

  Meilläkin päin muutama ammuttu, Viime talvena oli galilealaiset, metsästys seura jalosti syöntikuntoon koko sian sai kaikki maistella kaikki joita kiinnosti, siis omanpitäjän porukka. Oli savu, paisti, keitto. possua tarjolla

 8. Kyllähän tuo säväyttää kun sen ekakerran luonnossa vapaana näkee. Yhtä possua viimekesänä kuvasin yhdeltä kesantopellolta ja varmasti oli tarhakarkuri kun oli aika rohkea ja päästi lähelle. Nuo tautijutut kyllä vähän liian paljon hysterisoi ja metsästäjät innostuu liikaa turhaan tappoon. Kyllä noita jonkinlainen peruskanta suomen luontoon mahtuu. Nyt tuntuu että tapetaan lähes kaikki erikoisuudet luonnostamme.

 9. Jesse tuo nyt sattuu olemaan sellainen erikoisuus että sinunkin peltoheitot joissa on happaviljelmät saattaa olla mustalla muralla muutaman vuoden päästä. Euroopassa siat ovat tonkineet mm tieliuskat etsiessään syötävää. Tuskin sitä toista ”hirveä” enää tarvitaan.

  Toinen on tuo sikarutto joka on tosi haitallinen sikaloille joka saatta levitä muutenkin kuin villisian käynnin osalta. Onneksi meillä viranomaiset ovat hyvin perillä asiasta ja ovat antaneet kehoituksen kannan rajoitukseen.

 10. Minkki.kanadan majava ja jotain 160 vieraslajia kasvi ja eläinkunnasta rantautunut pieneen maahamme.Pikku hiljaa ottavat otteen maaperästä.Kasvit varsinkin.Eläimiä pystyy rajoittamaan kohti helposti,mutta entäpä rikkakasvit?.

 11. Nöf, nöf. Tuho totaalinen, kun huono onni käy. Meiltäkin päin ammuttu jokunen ja riistakameraan taltioitunut ”parhaimmillaan” kahdeksan lauma.