Kommentit (5)

 1. Satunnainen tuttavuus maantiellä. Normetin 70-(?) luvun vinssi puomilla.

 2. metsä-masa

  Toimiva laite vieläkin esim, tuulen kaatojen keruuseen !

  Mukavia muistoja toi traktori ja vinssi menneiltä vuosikymmeniltä. Meillä kotona oli talvella traktori pienillä ajoilla talvisin ja minulla välivuosi, ajokortti- ja autohaaveet mielessä.

  Paikallinen saha haki vinssiporukoita korjaamaan tukkeja talvitien varteen. Leimikko käytiin katsomassa ja olosuhteet vaikutti jopa hyviltä.

  Siinä tuumattiin serkkupojan kanssa, että tässä meille peruskuntoharjoittulu mahdollisuus, koska hiihtoseissut oli joka talvisia tapahtumia, joten tästä saisi hiihtoon kestävyyttä.

  Urakka otettiin, naapurin mies oli työnopastajana ja myös hakkuumiehenä sillä palstalla, siitä se alkoi, työ opetti sitten lisää.

  Fergusonin perään tuli Farmivinssi piomilla, urakka työksihän se meni heti, taukojen jälkeen vaihettiin saksimiestä ja juoksuvauhtia siinä edettiin.

  Uurastus kesti viisi viikkoa, maatalouskalenterissa oleva tuntihinta ( mies ja traktori ) tienattiin viisinkertaisena, se oli meille ruuri saavutus.

  Oli mukava ilmottautua autokouluun, kun pohjakassa oli tienattu.

 3. Aika kultaa muistot. Sen verran tuli puita aikoinaan vinssattua ja vietyä vaijeria välillä kainaloita myöten lumessa, että nyt on ihan tyytyväinen kun nykyaikaisilla metsäkoneilla homma hoituu hienosti. Noilla vaijerivehkeillä aiheutettiin lisäksi valtava määrä vikoja puiden tyviin ja juuristoon, joista nyt sitten syytetään aivan vääriä tahoja. Minä en henkilökohtaisesti kaipaa menneitä aikoja. Nykyinen aika on elämän parasta aikaa.

 4. Avohakkuut kuuluu motoille. Pieniin erikoiskohteisiin kuten juuri tuulenkaatoihin, pihapuiden kaatoon, omatoimiseen harvennuksiin jne. soveltuu hyvin.

  Itse tekemällä välttää vauriot.

  MV on tehnyt niin että kasa l. n. 5 7-10 pölliä valmiiksi, se kiinni vaijerilla vinssiin ja kasa kerralla lanssille. Kivaa köröttelyä samalla.

  Samoin konkeloiden purku onnistuu hyvin sekä järeissä hakkuissa jos puu istuu vänkärin päälle, saa järeänkin puun kaatumaan onnistuneesti.

 5. Tuttu peli traktorina näytäis olevan DAVID BROWN