Kommentit (11)

 1. Komia on. Ja menee latvuksen osuus yli männyn suositusten, taitaa olla nyt sen 80% rungosta. Ei kai tuossa muuta kun kevyttä , ennakoivaa raivausta ympärille silloin tällöin ja kasvun ihmettelyä. Ikäähän tuolla ei välttämättä ole vielä kahtakaan sataa vuotta.

  Tuo yksi hujoppi kuvan oikeassa reunassa taitaa vähän varjostaa, mutta vaikutus kasvuun voi olla olematon. Tavoitetiheys tuolla kohtaa taitaa jäädä vähän suositusten alle. Isoilla palstoilla pitääkin olla välissä vajaatuottoisempaa.

  ystävällisesti
  Gunnar

 2. Suojeluun? Metson hakomispuu. Alue nayttaa metson soidinalueelta.

 3. Minkä metson?

  Metsokanta on älykääpiömäisellä pienpetojentappokampanjalla (myyriä pääravintonaan käyttävien) saatu pudotettua kahdeskymmenenosaan vuoden 1960 tasosta, sadasosaan vuoden 1945 tasosta. Lisäksi yhtä holtittomalla metsästyksellä. Holtittomien suorittamalla.

 4. Holtittomat kuusettajat (kusettajat) aiheuttaa metson ahdingon. 🙂 Jos vaivautuu astumaan ulos luolastaan voisi nahdakin metson.

 5. Eräänlainen puu tämäkin.
  Antaahan puun olla, turhaa puhetta mistään tukista.

 6. Tämä mänty sopii vaikka Suomen taloudellisen kasvun vertauskuvaksi tällä hetkellä.Että semmoinen rahapuu.

 7. Kilpikaarnaa näkyy rungossa olevan.
  Onko ikää tullut selvitettyä kairaamalla?

 8. Oikea kunnon maisemapuu. Tämäntapaisten puiden ympäriltä tulisi poistaa muut puut haittaamasta puun näkyvyyttä. Tässä tapauksessa kasvupaikka sellaisenaan ei kasvakaan haittaavaa kasvillisuutta.

  Usein komeat maisemapuut katoavat nuorempien puiden sekaan vähitellen. Ainakin kulkureittien lähellä kasvavien soisi olla kulkijoiden ihailtavina.

  Onko tämä metson hakomispuu? Minun metsissäni metsot ruokailevat kuitupuun – pienehkön tukkipuun kokoisissa männyissä.

 9. Tuollaisilla avokallioilla ei tarvita mitään käsittelyä. Kun tuokin yksilö tuossa on pitkään jo kasvanut, ei sitä viereiset puut uhkaa. Ja jos uhkaa, sitten uhkaa. Se kuuluu luontoon.

 10. Eipäs hermostuta ystävät hyvät tämä puu löytyy Ounasvaaralta ennen lintutornia patikka polun vierestä. Todella kaunis yksilö. Tuolla tukki kommentilla meinasin että kyseisessä puussa ei ole muuta kuin 4 metriä tukkia eikä muuta esim pölliä ;o) Oli outoa patikoida tuolla pohjoisessa kun ei ollut hirvikärpäsiä siis siitä oikein nautti kun ei tarvinut kokoajan kynsiä päästä niitä piruja….

 11. En suinkaan tarkoittanut, että ko puun ympäristöä tulisi raivata, vaan niitä rehevämmillä paikoilla kasvavia, jotka jäävät kadoksiin nousevan nuoremman polven noustessa.

  Samanlaisessa männyssä, runkoon kiinnnitetynä oli aikoinaan joskus 60-luvulla puulaatikko kuntohiihtäjien vihkoa varten Ounasvaaran päällä.