Kommentit (20)

 1. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kyllähän moiset, etenkin haavat, joutavat pois. Jänisten juhlat tulossa.

 2. Myöhässähän tämä savotta on ,pitää vaan ajourille kaadella taimikon säästämiseksi,haapatukit menevät savusauna tarpeisiin.

 3. Reilusti on ollut haapaa taimikon päällä,kuuset ilahtuvat kasvutilasta.Hirvet ilahtuvat,jos annat pölkkyjen olla levällään jonnin aikaa,tekevät puolipuhdasta kuorintaa ilomielin.

 4. Eihän sitä tiedä vaikka haapatukille olisi tulevaisuudessa muutakin käyttöä… Toivottavasti vielä kotimaiselle haavalle.

 5. Eipä häävit kuuset ole jäännissä.

 6. Kyllä siihen hyvä kuusikko tulee,ajouran kohalla on särkyneitä,niin erottaapahan ajomies mistä ajella.

 7. Tässä on se lopputulos johonka päädytään jos taimikkoa ei hoideta suorittavan portaan kuvan jälkeen. Tähän se johtaa jos aikoinaan raivaukset on jätetty tekemättä ja tehty väärin. Kuusikko on saanut pahasti siipeen ylispuiden poistossa ja kasvu on hidastunut koivujen varjostuksen vuoksi. Jos koivikko olisi poistettu raivausvaiheessa kuusikko olisi jo ollut harvennusvaiheessa. Nyt siihen on vielä pitkä tovi.

 8. Eikun haapoja.

 9. No niimpäs onkin. Tuli katsottua huonosti. Mutta kyllä kuvastakin sen näkee että aika roisoa jälkee tulee myös metsurihakkuulla. Väitän että motolla olisi päästy pienempiin vahinkoihin kuusien osalta.

 10. Öykkäri opettele lukemaan,Ierohan sanoi että vaurioituneiden kuusten kohdalle tulee ajoura.
  Mistä tämä sinun viha metsurihakkuita kohtaan juontaa juurensa,kenties katkeruudesta.

 11. Siinäpähän väität itekses,moto oli kupeella toista kuviota tekemässä,ei ottanut tätä kapeaa kuvioo tien ja sähkölinjan välissä.

 12. N 1300 elinvoimaista kuusta ha jäi jäljelle,eli täysi metsä tulee,mikälie ettei motolle kelvannut,vaikka oli ahtaat paikat.

 13. Ei minulla metsureita vastaan ole mitään. Päinvastoin. Teinhän itsekkin niitä hommia. Tiedän myös mihin motolla pystyy osaavissa käsissä. Mutta olkoon sitten vaikka ajouran paikka mutta v….mainen on noita kerätä koneen edestä.

 14. Ne on kerätty ja oli ammattimies pukilla,sanoi että hyvin lähti ja oot hyvän taimikon jättänä.

 15. Se on tämä meirän motukuski niitä miehiä jotka ovat aina arvostelemassa toisia.

 16. Vai on e-h:lla ollut savotalla ahtaat paikat kuin Pielaveen kirkossa? Tiedättekös mistä moinen sanonta on alkunsa saanut?

 17. Niitä on,ja sitten näitä jotka ei kuvan perusteella tunnista puulajeja.

 18. Tuo juttu Pielaveden kirkon ahtaudesta oli ”kirkonmiehen” kertomaa: ”Kuusamolainen jätkä oli tullut savotoille Savoon.
  (tuolla jätkällä oli perinteiset ”riippa” sellaiset).
  Jouluna tuo jätkä oli päättänyt lähteä kirkkoon. Tuolla Pielaveden vanhassa kirkossa oli perinteiset kahdesta lankusta tehdyt penkit ilman selkänojia. Kiitosvirren aikana kun kirkkokansa nousi seisomaan laulamaan virttä, tuon jätkän ”riipat” solahtivat lankkujen väliin ja jäivät puristuksiin. Silloin tuo savottajätkä oli ähkäissyt: ”Ompas ahtaat paikat täällä Pielaveen kirkossa”.”

 19. Tosiaan tuo ajoura ja sen raiskio hämää näissä nykyisissä pienissä kuvissa ja varsinainen alue jää sivuun.
  Mutta hiukan olen valmis puolustamaan myös metsuri motokuskin kommenttia sen kuusikon ylispuiden siististä ottomahdollisuudesta. Nimittäin ei ole monta päivää aikaa kun tarkastin isoimman Ponssen ja sen nuoren kuljettajan työjäljen ja pitää kyllä sanoa ettei sinnekkään kyllä muualle raiskiota jäänyt kuin ajouralle. Eikä pystyyn siinäkään kun oli jo vanhat siistit urat. Kyllä molemmilla tavoilla ammatti-ihminen osaa ja pystyy kun vain haluaa.

 20. Ai että oli Jesseltä hieno kommentti, varsinkin loppuosa.
  Jos joskus tavataan tarjoan kahvit ja lisukkeet oman valinnan mukaan.