Kommentit (16)

 1. puulla taitaa olla nyt hyvä menekki ainakin tukkirekkoja näkyy olevan paljon liikenteessä. liekö sitten puun hinnatkin noususuunnassa korjuukelit kyllä ovat huonot ainakin pehmeille maille

 2. metsä-masa

  Siellä missä hakkuu ja kuljetus on mahdollista kannattaa nyt tehdä töitä yötä-päivää, Täällä Väli- Suomessa olikin pienen pakkasen ansiosta kaksiviikkoa hyvää kuljetusaikaa.

  Lämpimän puolella oleva lämpötila ja pieni sade sai tiet liettymään kantamattomiksi. Nyt yöpakkasten tultua kuljetusnäkymät on paranemassa.

  Joulukuun ensimmäisen viikon aikaan täällä on yleensä metsäautotiet sen verran jäässä, ettei pienet sateet kuljetuksia ole rajoittaneet.

 3. Kuusitukista maksetaan jo aikas hyvin. Pian se pakkanen kuitenkin kutistaa hintoja.

 4. Metsäkupsa

  Kuusitukin hinta mielestäni sahatavaran hintaan verraten hyvä. Myin kuluneella viikolla, hinta 65€+ risut+ bonus= yht: yli 68 €. motille.

 5. Joka hakataan kolmen vuoden päästä jos talvikohde. Metsä-Groupin tavaravarasto Oy:nä toimitaan Metsäkupsa. Kuusi voi hiukan nopeammin lähteä mutta mäntyä pystyvarastoiraan ainakin täällä Satakunnassa.

 6. Hienoja kuvia! Ei taida olla kännykällä otettuja?

 7. Kiitos. Ei ole omalla. Tytär suostui kerrankin lainaamaan hänelle ostamaani iphonea(sellainen muistaakseni)…
  Muutaman sekunnin älyluurin kamera valotti aina kuvaa.

 8. Melkomoista hatelikkoa tuolla taustalla nuo pystyssä olevat ? puut. Vieläkö ne ovat pystyssä vai veikö tuuli.

 9. Kyllähän tuossa nähdään huippuluurin ominaisuudet. Todella komeaa kuvaa.

 10. Vielä ovat pystyssä säästöpuina.
  Kovilla ovat kyllä. Tässä oli 8 ha n. 75 v kuusivaltainen leimikko. OMT/MT, Koivua ja mäntyä kaverina. Ensimmäinen harvennus oli tehty 5 v sitten. Oli sitten melkoisen tiheää ollut. Ei kyllä tosiaan elpynyt enää kasvuun. Päätin että nilkasta poikki ja uutta tilalle.
  Tämä olisi ehkä yksi esimerkki kun taannoin oli juuttua jossain kasvatuksesta ilman harvennuksia.
  Tuotto oli n. 270 m3/ha plus 5v sitten reilu harvennus.

 11. Korjaan 232 m3/ha. Tukki% 70 kuusella.

 12. kohtuu alhainen tuo 70 % tukkiosuus kuuselle mistäköhän johtuu ?

 13. Olisko, kun tiheässä kasvanut ilman harvennuksia niin pitkää ja ohutta. Keskijäreys taisi olla 600 L kuusella ja männyllä. Samalla tilalla eri kuviolla tuli eteen kuusia kun tyvi 60v/60cm, ovat saaneet kasvaa rauhassa. Motolle käytiin kaatamassa osa kun turvonneet niin pirusti. Silti oksaisuus pysynyt kurissa.
  Istutustiheyttä mietin vielä, kun hämeessä ollaan ja ravinnerikkaalla maaperällä, että mitä se pitäisi olla. Mieli tekisi laittaa 2200 kuusta. Tasaista ja alavaa.

 14. Panu

  Paljonko siinä 5v sitten tehdyssä ensimmäisessä harvennuksessa lähti puuta?

 15. En osaa sanoa tarkkaan, kun oli edellisen omistajan toimesta. Mutta kannoista päätellen veikkaan, että 80m3/ha josta tukkia 30m3.

 16. Kipi

  Satakunnassa ainakin Lounametsä tiedotti että mäntytukki liikkuu.

Puukauppa Puukauppa