Legendaaristen iskelmien kasvit ovat vertauskuva koko elämälle

Ihana kirjauutuus ja soittolista Spotifyssa

Iskelmäkasvio
Iskelmäkasvio

Liljankukka lumivalkoinen. Sun kerran poimin, mutta tiennyt en

Iskelmäkasvion kirjoittaja Satu Laatikainen:

Iskelmäkasvion tekeminen tarjosi tunteisiin käyvän nostalgiatripin ja avasi kutkuttavan näkymän kukkaislauluihin. Laululyriikoissa kasvien maailma ja luonnon kiertokulku ovat usein vertauskuva koko elämälle. Kukkaset tuntuvat sopineen erityisesti rakkaustarinoihin: kevät tuo kaiken loistonsa myötä lupauksen tunteiden palosta, viiltävä syksy ja kuihtuvat kukkaset puolestaan koettelevat rakkautta ja vannottuja valoja.

Kasvit ovat tarinoissa kaikupohja ja peili. Joskus niihin liittyy silkkaa symboliikkaa, ja on tietenkin paljon lauluja, joissa kukka tai puu on vain sivuroolissa. Iskelmäkasvioon päätyi niin rakastettuja ikivihreitä kuin vastaan sattuneita, kiinnostavia kuriositeetteja myös muista musiikkilajeista.

Kirjan luonnontieteelliset kasvikuvaukset tarjoavat ”kasviomusiikin” kuuntelemiseen ihan uudenlaisen ulottuvuuden.”

Lapissa kaikki kukkii nopeasti maa, ruoho, ohra, vaivaiskoivukin

Iskelmäkasvioon on koottu kaikki kevyen musiikin genret ja aikakaudet 30-luvulta nykypäivään. Monessa suomalaisille rakkaassa laulussa esiintyy jokin kukka, puu tai kasvi. Iskelmäkasvio esittelee sekä ikivihreät kappaleet että niiden kukat. Esittelyssä on 75 eri kasvia ja yli 200 laulua.

 

Musiikkihistoriasta vastaa kokenut kirjantekijä ja armoitettu musiikinystävä Satu Laatikainen, kasvitieteestä alan tutkijat, useista kasvikirjoista tunnetut Henry Väre ja Jukka Laine. Kirjan tuomaa nautintoa lisää Spotifyn soittolista, nauti kirjan kauniista ulkoasusta ja kuuntele suosikkikappaleet vaikka samaan aikaan! Iskelmäkasviosoittolistan löydät  Spotifysta.

On suuri sun rantas autius, sitä sentään ikävöin: miten villisorsan valitus soi kaislikossa öin.

Kirja sopii niin kesäisiin hetkiin mökille, tuliaisiksi kuin äitienpäivälahjaksikin. Lue, kuuntele ja nauti! Tilaa Iskelmäkasvio.