Parhaat kasvisruokien kirjat kevääksi

Ihana uutuuskirja Idut ja versot opettaa kasvattamaan kotiviljelijän terveyspommeja sekä valmistamaan niistä herkullisia ruokia.

Metsäkustannuksen keväässä viljellään, kokataan ja nautitaan monipuolisia kasvisherkkuja.

Kevään kirjauutuus Idut ja versot opettaa sekä viljelemään pienvihanneksia että käyttämään niitä ruoanlaitossa.

Kasvisruoan suosio kasvaa jatkuvasti. Moni vasta opettelee tekemään lähinnä kasvipohjaisiin aineksiin perustuvia ruokia, ja tarvetta uusille kasvisresepteille löytyy. Vegekeittiö-kirja tarjoaa ruotsalaisen huippusuositun ravintoloitsijan Sally Voltairen parhaimmat reseptit.

Mikä olisi luonnollisempi tapa hankkia ravintoa kun kerätä sitä luonnosta? Villi keittiö kertoo, millaisia kasveja ja sieniä voi kerätä Pohjolan metsistä, niityiltä ja soilta. Asiansa tunteva löytää niitä ympäri vuoden!

Uutuus: Idut ja versot – ruukusta keittiöön

Idut ja versot -uutuuskirjaa on jo ehditty nimittämään kevään parhaaksi kirjauutuudeksi. Eikä syyttä, sillä kirjan aihe kiinnostaa juuri nyt, kevään lähestyessä. Kukapa ei haluaisi saada taatusti puhdasta lähiruokaa omalta ikkunalaudaltaan?
Itujen ja versojen kasvatus on nopeaa ja helppoa, kun on hyvät ohjeet. Tarvitaan vain ikkunalauta, muutama astia ja jokunen päivä aikaa. Ikkunan pienoispuutarha tuottaa ensin silmäniloa, sitten maukasta terveysruokaa.

Kirjassa on useita kymmeniä uusia reseptejä, niissä käytetään luovalla tavalla ituja, versoja ja pienvihanneksia. Miltä kuulostavat itu-siemenleipä, hernefalafel, tulinen linssi-currykeitto ja punajuuri-linssiburgerit? Jälkiruoaksi mansikka-versosmoothie.

Kauniin kirjan on kirjoittanut ravitsemus- ja ruokatoimittaja Lina Wallentinson. Tilaa kirja itsellesi tai lahjaksi.

Katso lisätietoja tai tilaa  Idut ja versot-kirja

 

Trendikäs Vegekeittiö

Ruotsalainen huippukokki Sally Voltaire on koonnut kirjaan suositun ravintolansa inspiroimia kasvisruokareseptejä. Kirjassa käytetään satokauden mukaisia aineksia, jolloin raaka-aineet ovat aina parhaimmillaan, eivätkä säilytys ja kuljetus turhaan rasita luontoa. Kirjan aihealueina ovat salaatit, kastikkeet, keitot, padat ja sormisyötävät naposteltavat. Kirjassa on myös muutamia muna- ja kalaruokia.

Katso lisätietoja ja tilaa Vegekeittiö-kirja!

Villi keittiö, opas luonnon omien kasvisten hyötykäyttöön

Opettele tunnistamaan villivihannekset, marjat, sienet ja syötävät juurikasvit sekä juurekset – sekä laittamaan niistä maistuvia ruokia. Muhkea 192-sivuinen tietopaketti kertoo, mitä syötävää Pohjolan luonnosta voi kerätä ja kuinka niitä voi valmistaa.

Katso lisätietoja ja tilaa Villi keittiö -kirja!