Käyttöehdot

Päivitetty 22.5.2018

1.    Yleistä

Käyttämällä Metsäkustannus Oy:n (Metsäkustannus) ylläpitämää verkkopalvelua käyttäjä sitoutuu noudattamaan jäljempänä esitettyjä ehtoja sekä hyväksyy Metsäkustannuksen Tietosuojalausekkeen.

2.    Palvelun käyttö ja tekijänoikeudet

Metsäkustannuksen ylläpitämän verkkopalvelun sisältö on suojattu tekijänoikeuslain ja kansainvälisten sopimusten mukaisesti. Metsäkustannus pidättää itsellään kaikki oikeudet, joita ei nimenomaisesti ole tässä myönnetty.

Käyttäjällä on lupa hyödyntää palvelua ja sen osia yksityiseen käyttöön, tallentaa tietokoneelleen tai tulostaa yksityistä käyttöä varten sivuja tai otteita sivuista. Palvelusta saa ottaa otteita käytettäväksi muistioissa, lausunnoissa, selvityksissä, esitelmissä ja muissa vastaavissa teksteissä. Aineistoa lainattaessa on lähde mainittava muun tekijänoikeudellisen viittauksen lisäksi. Metsälehden juttuarkiston viittauksissa on mainittava Metsälehti. Palvelussa saa jakaa yksittäisiä sisältöjä sosiaalisessa mediassa tavalla, jonka Metsäkustannus palvelussa mahdollistaa.

3.    Palvelun sisältö

Metsäkustannus vastaa palvelun toimituksellisen sisällön lainmukaisuudesta ja hyvän tavan mukaisuudesta. Metsäkustannus ei vastaa palvelussa olevilla keskustelu- tai muilla vastaavilla palstoilla esitetyistä näkemyksistä tai mielipiteistä. Metsäkustannus ei vastaa palvelussa olevan virheellisen, puutteellisen tai tulkinnanvaraisen tiedon käyttämisestä asiakkaalle mahdollisesti aiheutuvista vahingoista.

Metsäkustannus varaa oikeuden koska tahansa muuttaa ylläpitämiään verkkopalveluja ja näitä käyttöehtoja sekä estää pääsy verkkopalvelun sivuille tai lopettaa niiden ylläpito. Käyttäjä nimenomaisesti ymmärtää ja hyväksyy sen, että verkkopalvelu hyödyntäminen tapahtuu käyttäjän omalla vastuulla. Yllä oleva ei rajoita käyttäjän lakisääteisiä oikeuksia.

Metsäkustannus ei vastaa niiden sivujen sisällöstä ja aineistosta, joihin Metsäkustannuksen ylläpitämältä verkkopalvelulta on linkkiyhteys ja jotka on tehty tai julkaistu jonkun muun kuin Metsäkustannuksen toimesta. Käyttäjä on velvollinen perehtymään ja noudattamaan niitä käyttöehtoja ja muita ehtoja, jotka on julkaistu näillä kolmannen osapuolen verkkosivustoilla.

Yksittäisiin Metsäkustannuksen ylläpitämän verkkopalvelun osiin tai sivuihin saattaa liittyä muita ehtoja, jotka on määritelty kyseisellä sivulla ja jotka käyttäjän tulee hyväksyä ennen sivujen käyttöä.

4.    Rekisteröityminen ja henkilötiedot

Tiettyjen verkkopalvelujen käyttö on mahdollista vain rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi. Rekisteröinti edellyttää, että käyttäjä hyväksyy palveluun soveltuvat käyttöehdot. Käyttäjä on vastuussa mahdollisen käyttäjäkohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan salassapidosta sekä sillä tapahtuneesta kaikesta käytöstä.

Rekisteröitymällä verkkopalvelun käyttäjäksi käyttäjä tulee Metsäkustannuksen asiakkaaksi ja käyttäjän antamat henkilötiedot tallennetaan Metsäkustannuksen asiakasrekisteriin. Käyttäjä antaa nimenomaisen suostumuksensa siihen, että asiakasrekisterin nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin sovellettavan tietosuojalain mukaisesti. Käytön ja/tai luovuttamisen voi milloin tahansa estää ilmoittamalla siitä Metsäkustannuksen asiakaspalveluun.

Sovellettavan tietosuojalain tarkoittama tilaajarekisteriseloste on nähtävissä Metsäkustannuksen verkkopalvelussa sekä Metsäkustannuksen asiakaspalvelussa osoitteessa Maistraatinportti 4 A, Helsinki. Lisää käyttäjän tietosuojaa ja henkilötietojen käsittelyä koskevaa tietoa on Metsäkustannuksen Tietosuojalausekkeessa.

5.    Palvelusta perittävät hinnat

Tiettyjen verkkopalvelujen käyttö on maksullista. Maksullisten palvelujen yhteydessä ilmoitetaan palvelun maksullisuudesta ja palveluun liittyvistä muista ehdoista.

6. Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830
www.paytrail.com

Verkkopankit

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

7.    Asiakkaan palveluun toimittama aineisto

Käyttäjä on velvollinen käyttämään verkkopalvelua käyttöehtojen, lain ja hyvän tavan mukaisesti. Käyttäjä vastaa siitä, että lähetetty aineisto on julkaisukelpoista eikä loukkaa kolmannen tekijän- tai muita suojattuja oikeuksia. Käyttäjä vastaa Metsäkustannukselle kaikista kuluista, jotka aiheutuvat Metsäkustannukselle lähetetyn aineiston johdosta syntyneistä vaatimuksista Metsäkustannusta kohtaan. Käyttäjä sitoutuu olemaan esittämättä vaatimuksia Metsäkustannusta kohtaan lähettämäänsä aineistoon liittyen.

Lähettämällä aineistoa mihin tahansa Metsäkustannuksen ylläpitämään verkkopalveluun, esimerkiksi sähköpostitse tai osallistumalla keskusteluun, käyttäjä sitoutuu seuraaviin ehtoihin: Metsäkustannuksella on oikeus käyttää, muokata ja julkaista lähetetty aineisto ilman korvausta.

8.    Ylivoimainen este

Lakko, työnsulku, tulipalo, viranomaisen määräys, ulkopuolisen aiheuttama kaapeli- tai tietoliikennehäiriö tai jokin muu vastaava ylivoimainen este joka ei ole ollut tiedossa ja johon ei kohtuudella voitu varautua ennalta, vapauttaa Metsäkustannuksen palveluun liittyvistä velvoitteista, mikäli se estää palveluun liittyvän suorituksen tai kohtuuttomasti haittaa sitä.

9.    Sovellettava laki

Näihin käyttöehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Mahdolliset riidat ratkaistaan suomalaisessa tuomioistuimessa.