Bioenergiapäällikkö

Haluatko olla rakentamassa energia-alan kestävää tulevaisuutta? Haluatko kehittää Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmiä? Innostaako sinua merkityksellinen työ pohjoisen Suomen hyväksi?

Haemme Oulun Energialle bioenergiapäällikköä.

Bioenergiapäällikkönä toimit osana Oulun Energian hankintatiimiä. Vastaat polttoainetoimittaja-asiakkuuksista ja rakennat pitkäikäisiä sekä luottamukseen pohjautuvia kumppanuussuhteita. Johdat kumppanuuksien kehittymistä tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti.  Lisäksi vastaat polttoainetoimitusten ohjauksesta ja vastaanotosta. Työtä teet tiiviissä yhteistyössä Oulun Energian tuotantolaitosten henkilöstön kanssa. Olet myös kollegoillesi vastuullisuuden suunnannäyttäjä ja yhteistyöstä syttyvä työkaveri.

Tässä tärkeässä Oulun Energian työtehtävässä kehität ja luot edellytyksiä matkallamme kohti hiilineutraaliutta. Pääset tekemään maakuntamme lähienergiavaroista hyvinvointia alueen ihmisille ja vaikutat tärkeiden toimitusketjujemme kehitykseen. Voimalaitosten polttoaineet hankimme pääsääntöisesti metsien ja kiertotalouden sivuvirroista. Tämän työn kehittämisessä bioenergiapäällikkönä olet myös tärkeässä roolissa.

Toivomme sinulta kokemusta kumppanuuksien tavoitteellisesta hoitamisesta. Olet järjestelmällinen ja yhteistyökykyinen ammattilainen, jolla on hyvät neuvottelutaidot. Lisäksi hallitset osallistavan johtamisen toimintamallit ja langat pysyvät käsissäsi haastavissakin tilanteissa. Näet epäkohdat kehittämiskohteina ja ratkot niitä aktiivisesti. Olet oma-aloitteinen ja kykenet itsenäiseen työskentelyyn sekä päätöksentekoon. Koet myös digitaalisen toimintaympäristön ja työkalut työssäsi innostavina mahdollisuuksina. Bioenergiapäällikkönä palvelet kumppaneitamme proaktiivisesti ja hyödynnät luontevasti saatavilla olevaa dataa sekä oman työsi että kumppanuuksien kehittämisessä.

Sinulla on tehtävään soveltuva koulutus (esim. alempi tai ylempi korkeakoulututkinto) sekä useamman vuoden työkokemus esimerkiksi metsä-, logistiikka- tai tekniseltä alalta. Arvostamme myös kokemusta esihenkilötyöstä.

Me Oulun Energialla menemme rohkeasti kohti uutta ja teemme asioita yhdessä. Tarjoamme sinulle hyvät konsernin kattavat henkilöstöedut sekä työpaikan, jossa panostetaan ensiluokkaiseen työntekijäkokemukseen. Tiimissämme on hyvä henki ja teemme työtä toisiamme tsempaten ja tukien. Kannustamme sinua myös tuomaan esille kehitysideoita oman työsi ja koko tiimin työn kehittämiseksi.

Jos koet olevasti hakemamme uusi Oulun Energian bioenergiapäällikkö ja sinussa on Pohjoista voimaa, jätä CV sekä hakulomake 1.5.2022 mennessä osoitteessa careers.mps.fi. Lisätietoja tehtävästä antaa Lauri Heilala, Johtaja – polttoainehankinnat, puh. 040 660 2888 ja MPS-konsultti Riikka Vaaraniemi, puh. 040 557 5353 (tavoitettavissa 20.4. klo 14–15 ja 25.4. klo 8–10).

Työnantajan kuvaus

Oulun Energia on Suomen energisin työpaikka ja palveluksessamme on noin 240 energia-alan ammattilaista. Perustamme on energiantuotannossa sekä lämpö- ja sähköverkkopalveluissa. Luomme uutta tukijalkaa kiertotaloudesta. Etenemme kohti hiilineutraalia energiantuotantoa vuonna 2035.