Ammattiliitto Pro: UPM ei kohtele toimihenkilöitään tasapuolisesti

Jäsenkyselyn mukaan jopa 71 prosenttia UPM:n prolaisista on harkinnut alan vaihtoa.

Ammattiliitto Pro syyttää UPM:ää lupausten pettämisestä. Pron mukaan työehtosopimuksen puuttuminen on johtanut ansionmenetyksiin ja jopa 71 prosenttia sen UPM:ssä työskentelevistä jäsenistä on harkinnut alan vaihtoa.

Pro perustelee syytöstä UPM:ssä työskenteleville jäsenilleen suunnatulla kyselyllä, jolla kartoitettiin työsuhteen ehtojen kehittymisestä sopimuksettomana aikana.

”Kyselyn tulokset asettavat UPM:n antamat lupaukset erikoiseen valoon. Yhtiö lupasi, että työehdot eivät heikkene viiden vuoden aikana, mikäli tuottavuus ei heikkene. Koska yhtiö on antanut positiivisen tulosvaroituksen, henkilöstölle annettu lupaus on käytännössä petetty”, liiton tiedotteessa todetaan.

Kyselyyn vastanneista 55 prosentin kokonaisansiot olivat vuonna 2022 nousseet, 31 prosentilla pysyneet ennallaan ja 14 prosentilla laskeneet.

”Tulokset vahvistavat ajatuksemme siitä, että todellisuudessa vain työehtosopimukset turvaavat työntekijöiden tasapuolisen kohtelun ja ansiokehityksen. Palkankorotukset ei kohdistu tasapuolisesti ja laahaavat yleisen palkkakehityksen perässä”, toteaa Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

Jäsenkyselyyn vastanneista 85 prosenttia työskentelee paperiteollisuudessa ja 15 prosenttia mekaanisessa metsäteollisuudessa. 79 prosenttia heistä on toimihenkilöitä ja 21 prosenttia ylempiä toimihenkilöitä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat