Tilaa uutiskirje

Mikä metsässä puhuttaa juuri nyt? Kuukausittain ilmestyvässä Metsälehden uutiskirjeessä perehdymme metsäalan kuumimpiin puheenaiheisiin.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ammattiliitto Pro: UPM määrää yksipuolisesti työehdot

Pron mukaan UPM on ilmoittanut neuvottelevansa toimihenkilöidensä työehdoista vain henkilökohtaisissa kehityskeskusteluissa.

Ammattiliitto Pron mukaan UPM on ilmoittanut henkilöstölleen, että ensi vuodesta alkaen yhtiö keskustelee toimihenkilöidensä työehdoista vain henkilökohtaisissa kehityskeskusteluissa. Pro pelkää, että tämä johtaa toimihenkilöiden työehtojen heikkenemiseen.

”Tämä voi tarkoittaa vuositasolla useiden tuhansien eurojen palkanalennuksia toimihenkilösopimusten piirissä olleille työntekijöille. Toimihenkilösopimuksissa olevat paremmat työehdot suhteessa ylempiin toimihenkilöihin päättyvät”, liiton tiedotteessa todetaan.

Metsäteollisuus ry. ilmoitti viime vuonna irtautuvansa valtakunnallisesta työehtosopimustoiminnasta ja siirtävänsä työehdoista sopimisen yritystasolle.

”Elinkeinoelämä on perustellut paikallisen sopimisen tarvetta työpaikkakohtaisten piirteiden huomioon ottamisella. UPM:n ilmoitus on todiste siitä, etteivät työnantajat ja omistajat halua sopia edes paikallisesti”, ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.

UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén kommentoi Helsingin Sanomille, ettei yhtiö pyri työehtojen saneluun.

”Yksipuolinen sanelu ei ole tätä päivää. Käymme toimihenkilöiden työehdoista aitoa keskustelua ja tavoittelemme ratkaisuja, joihin molemmat osapuolet voivat olla tyytyväisiä”, Hollmén sanoo.

Lisätty Hollménin kommentti klo 14.15

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa