Anaika Wood teki tulosloikan

Koronasuhdanne siivitti nousua miinukselta plussalle.

Anaika Wood teki kesäkuun lopussa päättyneenä tilivuotenaan 84,8 miljoonan euron liikevaihdolla 6,7 miljoonan euron liiketuloksen ja neljän miljoonan euron nettotuloksen.

Lukuja ei voi suoraan verrata aiempaan tilikauteen, joka oli poikkeuksellisesti 18 kuukauden pituinen. Metsälehden arvion mukaan liikevaihto kasvoi aiempaan vuoden mittaiseksi muunnettuun tilikauteen verrattuna 14 miljoonaa euroa ja liiketulos noin 5,5 miljoonaa. Nettotuloksessa parannus on joka tapauksessa huomattava, sillä aiempi 18 kuukauden tilikausi näytti 1,5 miljoonan euron tappiota.

Toimitusjohtaja Markku Maukonen toteaa, että tuotantomäärät kasvoivat hieman, raaka-aineen saatavuus oli hyvä ja myyntihinnat etenkin keväällä vahvistuivat.

Omavaraisuusaste nousi yli kymmenellä prosenttiyksiköllä 36,2 prosenttiin, mikä on huomattava rahoitusaseman vahvistuminen. Omavaraisuusaste ei ole liikevaihdon tavalla suoraan sidoksissa tilikauden pituuteen.

Anaika Wood toimii Pohjois-Karjalassa Lieksassa ja Kiihtelysvaarassa, ja Ylä-Savossa Iisalmen Soinlahdessa ja Toivakassa. Yritys valmistaa sahatavaraa, höylätavaraa ja liimapuuta. Havutukin käyttö on noin puoli miljoonaa kuutiometriä, josta 70 prosenttia kuusta ja 30 prosenttia mäntyä.

Anaikan omistajat ovat Maukosen perhe sekä sijoitusyhtiö Canelco Capital Oy.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat