Asuntomessujen erikoisin kohde Wave testaa puurakentamisen rajoja

Mikkelissä Saimaan rannalla on esillä 24 puu- tai hirsirakenteista taloa.

Kuva: Antero Tenhunen/Mikkelin asuntomessut

Puutalorakentaminen on hyvin edustettuna tänään alkavilla Suomen asuntomessuilla. Mikkelin Kirkonvarkaudessa sijaitsevista 31 messukohteesta 24 on puu- tai hirsirakenteisia. Kaikkein näyttävin talo on Honkatalojen Wave, joka on uniikkikohde.

Arkkitehti Seppo Mäntylän suunnittelema Wave testaa puurakentamisen rajoja. Rakennus on nimensä mukaisesti täynnä kaarevia muotoja. Se on saanut inspiraationsa autojen ja veneiden muotoilusta.

Talo on rakennettu massiivisesta kuusen lamellihirrestä, teräksestä, lasista ja kivestä.

Puurakentamisella menee hyvin

Puurinfon mukaan puun käyttäminen rakennusmateriaalina on nyt historiallisen korkealla tasolla. Erityisesti kerrostaloja ja julkisia rakennuksia halutaan tehdä puusta muun muassa siksi, että niissä on vähemmän sisäilmaongelmia.

Pientalorakentaminen on ollut laskussa vuodesta 2005 alkaen, mutta omakotitaloille on kysyntää myös tulevaisuudessa.

Stora Enson, Skanskan ja Ilmarisen toteuttaman kyselytutkimuksen mukaan lähes kaksi kolmesta 18–28-vuotiaasta nuoresta haluaa asua omakotitalossa 20 vuoden kuluttua. Kerrostalossa haluaisi asua vain noin joka kuudes. Suosituin asumispaikka olisi kyselyn mukaan esikaupunkialue.

Asumisessa erittäin tärkeitä asioita olivat vastaajien mukaan asunnon viihtyisyys, turvallisuus, rakennuksen terveellisyys, laadukkaat ja kestävät materiaalit, asuinalueen viihtyisyys ja oma rauha.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.