Boreal Bioref konkurssiin

Kemijärven sellutehtaan kehitysyhtiöstä jäi viisi miljoonaa velkaa.

Kemijärven sellutehdashankkeen perustajayhtiö Boreal Bioref on asetettu viime perjantaina konkurssiin. Syynä on maksukyvyttömyys ja konkurssihakemuksen jätti yhtiö itse.

Konkurssihakemuksen mukaan velkoja on yhteensä noin viisi miljoonaa euroa. Veloista 4,4 miljoonaa euroa on pääomalainoja.

Suurin velkoja on Vataset teollisuus Oy, jolle sellutehdashankkeen valmistelu siirtyi vuonna 2020. Vataset teollisuuden pääomalainojen yhteismäärä on 1,3 miljoonaa euroa.

Sen jälkeen suurimpia velkojia ovat Singaporeen rekisteröity AnAn Group miljoonan euron pääomalla, sekä Kiinaan rekisteröity Haide Investment Holding Group 750 000 eurolla. Muut isot lainoittajat ovat Luxemburgiin rekisteröity Silvi Industries ja Sutriv Industies Ab Ruotsista.

Lainaluettelossa ovat myös kemijärveläisten perustajien yhtiöön sijoittamat summat. Kemijärven entinen kaupunginjohtaja Timo E. Korva on sijoittanut yhtiöön 28 000 euroa ja kaupunginhallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja, Boreal Biorefin johdossa toiminut Heikki Nivala 18 000 euroa.

Konkurssista kertoi ensiksi Maaseudun Tulevaisuus.

Puukauppa Puukauppa