Chileläinen metsäyhtiö Arauco tekee historiansa kalleimman investoinnin eukalyptussellun tuotantoon

Tehtaan laajentamiseen käytetään 2 350 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Chileläinen metsäyhtiö Arauco investoi BioBíossa sijaitsevan tehtaansa eukalyptussellun tuotantoon 2 350 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Se on koko yhtiön historian kallein investointi.

Nykyistä tehdasta modernisoidaan ja laajennetaan. Yksi vanhoista tuotantolinjoista suljetaan kokonaan ja toista parannetaan. Lisäksi rakennetaan kolmas tuotantolinja, joka lisää sellun vuosittaista tuotantoa vajaalla 1,6 miljoonalla tonnilla. Näin koko tehtaan vuosittainen markkinasellun tuotantomäärä nousee 2,1 miljoonalla tonnilla.

”Tämä on valtavan tärkeä projekti koko maalle ja BioBíon alueelle. Se modernisoi tuotantolinjojamme ja lisää niiden tehokkuutta. Se myös vahvistaa Araucon sekä Chilen kilpailukykyä ja johtajuutta kansainvälisillä markkinoilla”, sanoo Araucon kaupallisten suhteiden ja yrityssuhteiden vanhempi varapresidentti Charles Kimber yhtiön omassa uutisessa.

Tehtaan laajennustyöt aloitetaan joulukuussa. Uusi tuotantolinja saataneen käyttöön vuonna 2021.

Merkittävä myös kansainvälisesti

Eukalyptussellun markkinat ovat suuret. Maailman suurin eukalyptuksen markkinasellun tuottaja on tällä hetkellä brasilialainen Fibria. Sen vuosittainen sellun tuotantokapasiteetti on 7,25 miljoonaa tonnia.

Stora Enso tekee yhteistyötä sekä Fibrian että Araucon kanssa. Fibrian kanssa Stora Enso omistaa puoliksi Veracel-yhtiön, joka sijaitsee Brasiliassa. Yhtiö tuottaa vuodessa 1,2 miljoonaa tonnia eukalyptussellua.

Araucolla ja Stora Ensolla taas on yhteinen Montes del Plata -tehdas, joka tuottaa vuosittain 1,4 miljoonaa tonnia eukalyptussellua. Näihin lukuihin verrattuna Araucon uusi investointi on merkittävä.

Myös UPM:llä on eukalyptussellua tuottava tehdas, Fray Bentos Uruguayssa. UPM suunnittelee rakentavansa Uruguayhyn toisenkin sellutehtaan, jonka tuotantokapasiteetti olisi noin 2 miljoonaa tonnia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa