Energiapuukauppa hiipui loppukesästä, hinnoissa pientä nousua

Ostetusta energiapuusta pääosa oli rankaa ja latvusmassaa.

Energiapuunkauppa kutistui heinä-syyskuussa. Luonnonvarakeskuksen (Luke) mukaan energiapuuta ostettiin yhteensä noin 660 000 kuutiota, mikä on runsaat 400 000 kuutiota vähemmän kuin edellisellä vuosineljänneksellä mutta lähes 100 000 kuutiota enemmän kuin vuosi sitten vastaavalla neljänneksellä.

Ostetusta energiapuusta pääosa oli rankaa (296 000 kuutiota) ja latvusmassaa (301 000 kuutiota).

Luken tilastoimat energiapuun kauppamäärät edustavat arviolta noin puolta yksityismetsistä ostetusta energiapuumäärästä, tutkimuslaitoksesta korostetaan.

Rankapuusta paras hinta

Pystykaupoilla energiapuusta maksettiin heinä-syyskuussa keskimäärin 3,94 euroa kuutiolta. Se on pari prosenttia enemmän kuin edellisellä neljänneksellä. Eniten maksettiin rankapuusta, 4,33 euroa kuutiolta.

Hankintakaupoissa keskihinta oli 24,39 euroa kuutiolta, prosentin enemmän kuin edellisellä neljänneksellä. Eniten maksettiin rankapuusta, 26,61 euroa kuutiolta.

Pystykaupoissa rangan hinta nousi edelliseltä vuosineljännekseltä seitsemän prosenttia, hankintakaupoissa hinta pysyi ennallaan.

Tilastoidut hinnat perustuvat puunkauppasopimuksiin kirjattuihin hintoihin. Lukesta muistutetaan, että mahdolliset muut puukauppaan liittyvät lisät ja palvelut eivät sisälly tilastoon, myöskään valtion tuki ei ole mukana hinnoissa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa