Energiapuun kauppa kiihtyi, hinnat laskivat

Energiapuuta ostettiin viime vuonna neljännes edellisvuotta enemmän.

Energiapuuta ostettiin viime vuonna neljännes edellisvuotta enemmän, yhteensä 3,6 miljoonaa kuutiometriä, kertovat Luonnonvarakeskuksen tilastot. Määrä on noin puolet lämpö- ja voimalaitoksissa käytetyn metsähakkeen määrästä.

Energiapuun korjuuoikeudesta maksettiin pystykaupoissa keskimäärin 3,5 euroa ja korjatusta puusta hankintakaupoissa 20,6 euroa kuutiometriltä. Keskihinnat olivat nimellisesti samalla tasolla kuin edellisvuonna, mutta laskivat reaalisesti neljä prosenttia.

Latvusmassan keskihinta oli pystykaupoissa 3,2 euroa ja hankintakaupoissa 15,1 euroa kuutiometriltä. Pystykaupoissa hinta laski edellisestä vuodesta reaalisesti viisi prosenttia ja hankintakaupoissa kolme prosenttia.

Karsitun rangan keskihinta oli pystykaupoissa 4,4 euroa ja hankintakaupoissa 23,3 euroa. Hinnat olivat kaksi prosenttia matalampia kuin vuotta aikaisemmin.

Viime vuonna tilastoidusta energiapuusta oli latvusmassaa puolet ja karsittua rankaa kaksi viidesosaa. Kokopuun ja kantojen yhteenlaskettu osuus jäi kymmeneen prosenttiin.

Vuoden viimeisellä neljänneksellä hinnanlasku kiihtyi. Pystykaupoissa latvusmassan hinta laski edelliseltä neljännekseltä yhdeksän prosenttia ja hankintakaupoissa prosentin. Karsitun rangan hinta puolestaan laski pystykaupoissa kolme prosenttia, mutta hankintakaupoissa hinta nousi kolme prosenttia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa