Hakkuut vähenivät huhtikuussa liki kolmanneksella

Alkuvuonna metsäteollisuudelle on korjattu puuta liki 20 miljoonaa kuutiota.

Teollisuuden hakkuut suomalaismetsistä kutistuivat huhtikuussa. Luonnonvarakeskuksen mukaan puuta korjattiin metsäteollisuuden käyttöön 3,7 miljoonaa kuutiota, mikä on 29 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Maaliskuun hakkuumäärästä tultiin alas runsaat 2 miljoonaa kuutiota.

Tukkia korjattiin 1,2 miljoonaa kuutiota ja kuitupuuta 2,5 miljoonaa kuutiota. Tukilla laskua kertyi 32 prosenttia, kuidulla 28 prosenttia vuodentakaisesta.

Tammi-huhtikuussa on hakattu puuta yhteensä 19,5 miljoonaa kuutiota, noin 6 miljoonaa kuutiota vähemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla. Alkuvuoden hakkuista runsaat 16 miljoonaa on peräisin yksityismetsistä. Huhtikuussa yksityismetsien korjuumäärä jäi 3 miljoonaan kuutioon. Pystykaupoilta puuta tuli  2,1 miljoonaa kuutiota ja hankintakaupoilta 900 000 kuutiota.

Myös työntekijöiden määrä laski. Puunkorjuussa oli huhtikuussa töissä yhteensä vajaat 4 000 henkilöä, kun maaliskuussa heitä oli runsaat 6 000. Hakkuukoneiden määrä, samoin kuin ajokoneiden, laski maaliskuun runsaasta 2 000:sta vajaaseen 1 400 koneeseen huhtikuussa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa