Härmälä saa taistella Metsähallituksen pääjohtajan virastaan

Määräaikaisen viran hakuun on ilmoittautunut nimekkäitä haastajia.

Metsähallituksen pääjohtaja Esa Härmälä saa jännittää jatkopestinsä puolesta. Virka on uuden metsähallituslain myötä muuttunut määräaikaiseksi, ja sitä on hakenut myös maan ylin metsävirkamies, maa- ja metsätalousministeriön luonnonvaraosaston päällikkö Juha S. Niemelä.

Metsähallituksen toimitusjohtajan/pääjohtajan virkaan saapui Maaseudun Tulevaisuuden mukaan kaikkiaan 14 hakemusta. Kisaan lähtivät myös ylijohtaja Pentti Lähteenoja maa- ja metsätalousministeriöstä, Euroopan investointipankin vanhempi ekonomisti Kyösti Pietola sekä Pohjois-Karjalan entinen maakuntajohtaja Pentti Hyttinen.

Metsähallituksen luontopalvelujen johtajaksi puolestaan yrittää 24 hakijaa. Heidän joukossaan ovat ympäristöministeriön luontoympäristöosaston päällikkö Timo Tanninen sekä Metsähallituksesta aluejohtaja Kirsi-Marja Korhonen, kehitys- ja ympäristöpäällikkö Antti Otsamo, aluejohtaja Stig Johansson sekä päällikkö Anneli Leivo.

Uusi metsähallituslaki asetti metsähallituksen johtopaikoille viiden vuoden määräajan. Valinnoista vastaa hallitus, ja esittelevänä ministerinä toimii maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.).

METSÄLEHTI