Havutukkien hinnat laskivat lokakuussa, kuitupuiden nousivat

Puukauppaa tehtiin 12 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, Luonnonvarakeskuksesta kerrotaan.

Puukauppaa tehtiin lokakuussa melko tavanomaiset 4,1 miljoonaa kuutiota, Luonnonvarakeskuksesta kerrotaan. Määrä on 12 prosenttia enemmän kuin viime vuoden lokakuussa, mutta 6 prosenttia vähemmän kuin edellisen viiden vuoden aikana keskimäärin.

Tammi–lokakuun puukauppa jäi 18 prosenttia vuoden takaisesta.

Pystykaupoissa havutukkien hinnat laskivat syyskuusta prosentin. Kuusitukista maksettiin lokakuun pystykaupoissa keskimäärin 72,6 euroa ja mäntytukista 68,5 euroa kuutiometriltä. Koko viime vuoden pystykauppoihin verrattuna tukkipuun reaalinen hintataso oli 2 prosenttia korkeampi.

Kuitupuun hinnoissa oli sen sijaan nousua. Kuusikuitupuun keskimääräinen pystykauppahinta oli 22,6 euroa, mäntykuitupuun 20,6 ja koivukuitupuun 21,0 euroa kuutiometriltä. Edellisestä kuukaudesta koivukuitupuun hinta nousi 3 prosenttia, männyn 2 ja kuusen hinta prosentin. Koko viime vuoden keskihinta ylittyi koivulla 9 prosentilla, männyllä nousua oli 3 prosenttia ja kuusella prosentti.

Hankintahakkuissa kuitupuun keskihinta oli männyllä 38,1 euroa, kuusella 40,3 euroa ja koivulla 39,5 euroa. Mäntykuitupuun hinta nousi syyskuusta kaksi prosenttia ja kuusen prosentin. Koivukuitupuun hinta pysyi ennallaan.

Tilaston puukauppatiedot saadaan suurimmilta puun ostajilta ja metsänhoitoyhdistyksiltä. Tietoja ei laajenneta vastaamaan kaikkea yksityismetsien puukauppaa, joten julkaistut puumäärät edustavat noin 90 prosenttia metsäteollisuuden yksityismetsistä ostamasta puusta, Luonnonvarakeskuksesta kerrotaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa