Iisveden Metsä jatkaa sahayhtiöiden tulostehtailua

Onnistuneet uusimisinvestoinnit siivittivät huipputulokseen.

Iisveden Metsä sahasi viime vuonna 58,1 miljoonan euron liikevaihdon, 12,8 miljoonan liiketuloksen ja 10,2 miljoonan euron viimeisen rivin nettotuloksen.

Kasvu on huomattava, sillä vuotta aiemmin luvut olivat 34,9 miljoonaa liikevaihtoa, 0,7 miljoonaa liiketulosta ja 0,5 miljoonaa nettotulosta. Yhtiön aiemmat liiketulosennätykset ovat olleet niukasti yli miljoonan, eikä nettotulos ole aiemmin ylittänyt miljoonaa euroa.

Yhtiön omavaraisuus nousi lähes kymmenellä prosenttiyksiköllä 53 prosenttiin. Velkaa tilikauden lopussa oli 18,3 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Tommy Lindström sanoo, että huipputuloksen mahdollistivat noin 15 miljoonan euron investoinnit, joita on tehty vuodesta 2016 viime vuoteen.

”Kun sekä puunhankinta että vehkeet toimivat, niin tuotanto nousi yli 20 prosenttia. Ilman sitä samoihin tuloslukuihin ei olisi ylletty.”

Lindström on tyytyväinen investointien ajoitukseen, sillä nyt samat uusimiset maksaisivat huomattavasti enemmän ja toimitusajat olisivat pitempiä.

Koska isoja uusimistarpeita ei ole, niin hän ei nimeä tulosrahoille tiettyjä käyttökohteita.

”Yritys on pysynyt hengissä vuodesta 1924 ottamalla asiat maltillisesti, saharakennuskin on alkuperäinen. Parantamisen paikkoja löytyy, mutta maltillinen linja jatkuu.”

Suonenjoella toimiva Iisveden Metsä käyttää yli 300 000 kuutiometriä kuusitukkia. Yhtiö on omistukseltaan erikoinen, sillä sen ovat perustaneet alueen metsänomistajat.

 

Tukin käyttömäärä korjattu 20.5. klo 14.50

Puukauppa Puukauppa