Joensuuhun puukerrotalon rakentaminen alkaa kesällä

Kuusikerroksisen talon rakennusjärjestelmä on tilaelementti, jonka kantavana runkona toimii massiivipuinen clt-rakennuslevy.

Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiö rakentaa Joensuuhun kuusikerroksisen puukerrostalon. Taloon tulee 40 vuokrattavaa asuantoa. Kyseessä on maakunnan ensimmäinen yli kaksikerroksinen puukerrostalo.

Rakentaminen alkaa kesällä ja valmista pitäisi olla ensi kevättalvella. Rakennusjärjestelmänä on tilaelementti, jonka kantavana runkona toimii massiivipuinen clt-rakennuslevy. Energiatehokkaaseen taloon asennetaan katolle aurinkopaneelit sekä jäteveden lämmön talteenottojärjestelmä.

Talon rakentaminen maksaa noin kuusi miljoonaa euroa ja sen rakennuttaa säätiön omistama As Oy Joensuun Pihapetäjä. Pääsuunnittelija on arkkitehti Anssi Lassila Oopeaa-toimistosta. Hänet palkittiin viime vuonna puukerrostalorakentamisesta muun muassa arkkitehtuurin Finlandia-palkinnolla

Karjalaisen kulttuurin edistämissäätiön tavoitteena on puurakentamisen edistäminen ja mahdollistaa puurakentamiseen liittyvän tietotaidon mahdollisimman avoin jakaminen. Tätä varten säätiö käynnisti viime vuonna Energiatehokas puukerrostalo -hankkeen.

METSÄLEHTI