KHO: Metsähallitus toimenpidekieltoon

Metsähallitus ei saa toistaiseksi hakata Oulujärven Kaarresalossa ja Kuostonsaaressa.

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on kieltänyt Metsähallitusta hakkaamasta Oulujärven metsäsaarilla, Kaarresalossa ja Kuostonsaarella. KHO asetti hakkuukiellon siihen asti kunnes hallinto-oikeus on ratkaissut Paltamon Luonnon ja Kainuun lintutieteellisen yhdistyksen valituksen suunnitelluista hakkuista.

KHO katsoo päätöksessään, että välittömän hakkuukiellon antaminen on perusteltua. Järjestöt perustelivat valitustaan hallinto-oikeuden päätöksestä muun muassa sillä, että hakkuiden toteuttaminen ennen hallinto-oikeuden ratkaisua johtaisi alueen luontoarvojen häviämiseen ja tekisi muutoksenhaun käytännössä hyödyttömäksi.

Ennen korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys Paltamon Luonto ry ja Kainuun lintutieteellinen yhdistys valittivat hallinto-oikeuteen ely-keskuksen päätöksestä, jossa ely ei asettanut Metsähallituksen hakkuille toimenpidekieltoa. Hallinto-oikeus hylkäsi valituksen, jolloin yhdistykset valittivat edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.