Kinnaskoski Oy kirkkaasti tulosennätykseen

Sahayhtiöt julkaisevat ennätystuloksia toisensa jälkeen.

Kinnaskoski Oy teki viime vuonna 25,1 miljoonan euron liikevaihdon, jossa oli kasvua lähes seitsemän miljoonaa.

Liiketulos kasvoi lähes neljällä miljoonalla 4,7 miljoonaan ja oli kirkkaasti yhtiön historian paras, samoin kuin yli kolmella miljoonalla kasvanut 3,7 miljoonan euron nettotulos.

Omavaraisuusaste nousi yli 16 prosenttiyksikköä 66,9 prosenttiin, mikä sahayhtiöiden vertailussa on selvästi tavanomaista vahvempi tase. Yhtiöllä oli velkaa tilikauden lopussa 4,2 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Jyri Nenonen toteaa, että sahatavaran hinnannousu toi tuloksen.

”Hyvä tulos turvaa rahoitusasemaa ja mahdollistaa investoinnit.”

Investointisuunnitelmia on ja osin jo liikkeellä, mutta Nenonen ei avaa niitä tarkemmin asioiden keskeneräisyyden vuoksi.

Puukauppa on Nenosen mukaan käynyt tänä keväänä viime vuotta rauhallisemmin. Vaikka sahasuhdanne jatkuu, niin ei kuitenkaan entisenhyvänä ja Nenonen ennakoi markkinahäiriöitä.

”Tarvetta on, että puukauppa vilkastuisi, vaikka sahatavaran kaupallinen näkymä on tällä hetkellä hyvin lyhyt. Kukaan ei pysty sanomaan mitkä ovat tukin tarpeet syksyllä, mutta varantoja ei voi määräänsä alemmas päästää.”

Vilppulassa toimiva, Nenosen perheen omistama Kinnaskoski Oy on kuusisaha, jonka puunhankinta on noin 140 000 kuutiometriä vuodessa.

Puukauppa Puukauppa