Kolmiulotteisten kuitutuotteiden koetehdas aloitti Äänekoskella

Metsä Groupin ja Valmetin koetehtaalla testataan 3D-kuitupakkaustuotteiden kilpailukyky.

Metsä Groupin ja Valmetin kolmiulotteisia kuitutuotteita valmistavan koetehtaan tuotanto on käynnistetty Äänekoskella. Metsä Groupin tytäryhtiö Metsä Spring ja Valmet kertoivat vuoden 2020 lopulla investoivansa koetehtaaseen yhteensä noin 20 miljoonaa euroa.

Koetehdas on osa Metsä Groupin Äänekosken tehdasintegraattia, ja siellä tuotetaan valmiita 3D-kuitupakkaustuotteita suoraan märästä sellusta ilman välivaiheita. Muotoon puristetuilla kuitupakkauksilla voidaan korvata muovia, esimerkiksi ruoan pakkaamisessa.

Koetehdas työllistää tällä hetkellä noin kymmenen henkilöä.

”Tuotteissamme uutta on esimerkiksi kerrosrakenne, joka mahdollistaa raaka-aineita ja energiaa säästävän valmistuksen pitkälle automatisoidussa tuotantoprosessissa. Kerrosrakenteen avulla tuotteet ovat myös helposti muokattavissa eri käyttötarkoituksiin”, kertoo Metsä Groupin projektijohtaja Jarkko Tuominen.

Koetehtaalla alkoi muutaman vuoden mittainen testaus- ja kehitysvaihe, jonka aikana on tarkoitus varmistaa tuotannon ja tuotteen kilpailukyky. Jos siinä onnistutaan, voidaan harkita suuremman tuotantolaitoksen rakentamista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat