Kouvolan Sanomat: Myllykosken bioetanolihanke kariutumassa kiinalaisten vetäytymiseen

Suomen Bioetanolin toimitusjohtaja Aate Laukkanen ei ole vielä valmis hylkäämään bioetanolihanketta.

Suomen Bioetanoli on suunnitellut perustavansa uuden bioetanolilaitoksen Kouvolaan Myllykosken suljetulle paperitehtaalle. Kiinalainen rahoitusyhtiö Shenzhen kertoi tämän vuoden alussa investoivansa Myllykosken bioetanolitehtaaseen ja Savonlinnan biodieseltehtaaseen yhteensä yli 200 miljoonaa euroa. Sopimus piti allekirjoittaa maaliskuussa, mutta asia ei edennytkään.

Tämän viikon maanantaina Kouvolan Sanomat uutisoi, että kiinalaiset ovat päättäneet vetäytyä Myllykosken bioetanolihankkeesta. Suomen Bioetanolin toimitusjohtaja Aate Laukkanen oli saanut kuulla päätöksestä heinäkuun alussa.

”Harmittaa, että meni melkein vuosi kiinalaisten kanssa seurustellessa”, Laukkanen kertoo Kouvolan Sanomille.

Suomen Bioetanoli on saanut työ- ja elinkeinoministeriöltä 30 miljoonan euron energiatuen. Tuelle on jo kertaalleen myönnetty jatkoaika, joka päättyy tämän kuun lopussa. Laukkanen kävi viime perjantaina ministeriössä keskustelemassa jatkosta.

”Keskustelujen perusteella on kolme vaihtoehtoa: lopettaminen, jatkohakemuksen jättäminen tai tehtaan perustamispäätös. Perustamispäätökseen ei ole rahaa. Lopettaminenkaan ei ole vielä mielessä, joten todennäköisesti jätämme tuesta jatkohakemuksen”, Laukkanen sanoo Kouvolan Sanomien jutussa.

Maaseudun Tulevaisuuden mukaan kiinalaisten vetäytymiseen on monia syitä. Laukkanen arvelee lehdelle, että yksi merkittävistä syistä olisi perussuomalaisten puolueen hajoaminen. Kansanedustaja Kaj Turunen (uv.), työministeri Jari Lindström (uv.) ja hänen erityisavustajansa Leena Riekkola olivat mukana rakentamassa Shenzhenin ja Bioetanolin yhteistyötä.

”Eihän puolueen hajoaminen uskottavuutta suomalaisten suuntaan lisännyt, vaan kyllä se tätä hanketta selvästi vaurioitti”, Laukkanen sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat