KSML: Kosken Megawatti on ostanut Kotimaiset Energiat Oy:n ja Vihreät Energiat Oy:n

Molemmat ostetut yritykset tekivät viime vuonna tappiota.

Äänekoskelainen Kosken Megawatti Oy on ostanut Kotimaiset Energiat Oy:n ja Suomen Vihreät Energiat Oy:n liiketoiminnot. Asiasta uutisoi sanomalehti Keskisuomalainen.

Myyjänä kaupassa on jyväskyläläisen Jukka Autereen omistama JSA-Invest Oy. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Kaupan myötä Kosken Megawatin liikevaihto nousee toimitusjohtaja Mika Liimataisen mukaan 14 miljoonaan euroon ja yrityksen työntekijämäärä noin viiteenkymmeneen.

”Jatkossa toiminta-alueemme laajenee ja voimme tarjota haketuksen, murskauksen ja kuljetuksen kokonaispalveluita entistä suuremmalla maantieteellisellä alueella. Uskomme tämän näkyvän asiakaskuntamme laajentumisena ja entistä parempana asiakastyytyväisyytenä”, Liimatainen sanoo Keskisuomalaiselle.

Kosken Megawatti on osa Konnevedellä toimivaa Konnegroupia, johon kuuluu muun muassa Konnekuljetus Oy. Konnekuljetus osti Kosken Megawatin liiketoiminnan tammikuussa 2021.

Ostettujen yritysten tulos pakkasella

Asiakastiedon mukaan Vihreät Energiat Oy:n talous on ollut surkealla tolalla. Liikevaihto oli viime vuonna 924 000 euroa, mutta tappiota kertyi 558 000 euroa. Yhtiön omavaraisuus oli -121 prosenttia ja se työllisti kahdeksan henkilöä.

Myös Kotimaiset Energiat Oy:n liiketoiminta oli viime vuonna tappiollista. Noin kolmen miljoonan liikevaihdolla tappiota kertyi 131 000 euroa. Omavaraisuusaste oli –6 prosenttia, ja yhtiö työllisti kymmenen henkilöä. Verkkosivuillaan yhtiö kertoo tuottavansa vuosittain noin 600 000 irtokuutiota haketta.