Liitot: Metsäalan korjuu- ja kuljetusyrityksistä työmarkkinatalven suurimmat häviäjät

Koneyrityksissä on jouduttu lomautuksiin ja osaa uhkaa konkurssi.

Työmarkkinakiistat ovat johtaneet poikkeuksellisiin toimiin metsäurakoinnissa keskellä muutenkin haastavaa talvea, esimerkiksi puunkorjuuta ja kuljetuksia on keskeytetty lakkoon vedoten. Metsäalan korjuu- ja kuljetusyrityksistä onkin tulossa työmarkkinatalven suurimmat kärsijät, Koneyrittäjät ry ja Metsäalan kuljetusyrittäjät ry toteavat avoimessa kirjeessään.

Viimeisen vuoden aikana tilanne koneyrityksissä on kehittynyt huonommaksi ja se kärjistyy nyt keskitalven seisahdukseen urakoinnissa. Viimeiset neljä kuukautta hakkuumäärät ovat olleet 15 prosenttia edellisvuotta alhaisemmat, alkaneen vuoden ensimmäisestä puoliskosta tullee historiallisen hiljainen, liitot arvioivat.

Niiden mukaan monessa yrityksessä on jouduttu lomautuksiin ja sopeutustoimiin, osaa uhkaa kassakriisi ja konkurssi. Metsäteollisuusyrityksiin tuotannon seisokit eivät vaikuta näin vakavasti.

Liitot muistuttavat työmarkkinapöydässä ratkaisuja etsiviä tahoja siitä, että alan pk-yrityksille ei ole annettu mahdollisuuksia varautua nyt nähtävään poikkeustilaan puunkorjuussa ja -kuljetuksessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Artikkelit

Kuvat