Luonnonvarakeskus: Valtaosa puuaineksesta käytetään energiaksi

Vuonna 2017 puuaineksesta meni metsäteollisuuden tuotteisiin 43 prosenttia.

Suomessa vuonna 2017 käytetystä puuaineksesta 56 prosenttia käytettiin energiaksi, Luonnonvarakeskuksen julkaisema metsäsektorin massataselaskelma osoittaa. Metsäteollisuuden tuotteiksi puuaineksesta sitoutui 43 prosenttia: paperin ja kartongin tuotantoon viidesosa, sahatavaraan 12 prosenttia, massoihin 9 prosenttia ja puulevyihin 2 prosenttia.

Viime vuosina kartonkiin, massoihin ja sahatavaraan sitoutuneen puuaineksen määrä on kasvanut suhteellisesti eniten, paperin merkitys on vähentynyt. Suurin yksittäinen puunkäytön erä oli teollisuuden jäteliemet, reilu neljännes Suomessa käytetystä puuaineksesta.

Vuonna 2017 massataseen perusteella laskettu puun kokonaiskäyttö oli runsaat 38 miljoonaa kuiva-ainetonnia, mikä on 4 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Määrä oli myös suurin vuodesta 2000 alkaneella tilastointijaksolla.

Massataseessa eri tuotteiden tarjonta- ja käyttömäärät, perinteiset tonnit ja kuutiometrit, muutetaan samaan mittayksikköön, puun kuiva-ainetonneiksi.

”Tämä tekee mahdolliseksi koko metsäsektoria koskevat laskelmat”, asiantuntija Martti Aarne Luonnonvarakeskuksesta kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat