Mereen kadonnut kuitupuulasti löytynyt?

Stora Enson mereen pudonneesta puulastista on saatu havaintoja Ruotsin rannikolta.

Kemin edustalla joulukuussa rahtialuksesta huuhtoutuneesta kuitupuulastista on saatu useita havaintoja, Stora Enso tiedottaa. Todennäköisin havainto on Ruotsin aluevesiltä vajaan 50 kilometrin päästä Kemistä.

Stora Enso tarkastaa havainnon vielä tänään helikopterin avulla. Yhtiö tekee yhteistyötä Ruotsin viranomaisten kanssa.

”Olemme kiitollisia kaikista havainnoista, joita olemme saaneet haverissa mereen joutuneista puista. Tarkastamme nyt havaintoa Ruotsin rannikolla”, sanoo aluejohtaja Esa Ojala.

Kemin edustalla olleesta rahtialuksesta huuhtoutui kovassa merenkäynnissä noin 1 500 kuution kuitupuulasti mereen 8. joulukuuta. Määrä vastaa noin 30 tukkirekan täyttä lastia. Puut ovat 3–5 metriä pitkiä ja läpimitaltaan 7–16-senttisiä.

Haverin jälkeen ja huhtikuussa jäiden sulaessa pelastuslaitos ja Rajavartiolaitos ovat etsineet havaintoja lastista. Mereen joutuneen puulastin sijaintia on selvitetty yhteistyössä Stora Enson, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sekä luotsien kanssa.

Jäiden sulaessa puut ovat merkittävä turvallisuusriski erityisesti pienveneilijöille. Alueella saattaa olla edelleen yksittäisiä puita. Havainnot ajelehtivista puista voi ilmoittaa Turun meripelastuskeskukseen numeroon 0294 1005.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut