Metsä Group aloittaa esiselvityksen uudesta tekstiilikuitutehtaasta

Kuura-tekstiilikuitua valmistava tehdas työllistäisi 250 henkilöä ja moninkertaistaisi sellun jalostusasteen.

Metsä Group käynnistää esiselvityksen ensimmäisestä Kuura-tekstiilikuitua tuottavasta kaupallisesta tehtaasta. Mahdollinen tehdas rakentuisi Metsä Groupin biotuotetehtaan viereen joko Äänekoskelle tai Kemiin.

Käynnistyttyään tehdas työllistäisi noin 250 henkeä, ja tuotanto olisi toteutuessaan noin satatuhatta tonnia vuodessa, mutta tarkkaa kokoa ei ole vielä määritetty. Raaka-aine hankittaisiin Metsä Groupin suomalaisten omistajajäsenien metsistä.

Havusellusta valmistettava Kuura-tekstiilikuitu on uudenlainen materiaali, jossa puusta jalostetaan kestävää ja korkean jalostusasteen tuotetta ilman fossiilisia polttoaineita.

Tekstiilikuitua on tutkittu ja kehitetty muun muassa Äänekosken koetehtaalla. Nyt alkava esiselvityshanke on mahdollisen kaupallisen tehdasprojektin ensimmäinen suunnitteluvaihe.

Esiselvityshankkeessa määritellään muun muassa tehtaan investointisumma ja liiketoimintaidean kannattavuus. Esiselvityksen on määrä kestää noin vuoden, minkä jälkeen hanke voi edetä tarkempaan esisuunnitteluvaiheeseen.

“ Kuura-tehdas loisi toteutuessaan edellytykset suomalaiselle tekstiilikuidun kaupalliselle tuotannolle ja samalla lisäisi sellun jalostusastetta Suomessa”, kertoo Metsä Springin toimitusjohtaja Niklas von Weymarn.

Metsä Groupin yhteistyökumppani, japanilainen tekstiiliyhtiö Itochu, on jo testannut kansainvälisten markkinoiden kiinnostusta Kuura-tekstiilikuitua kohtaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa