Metsä Group ja ammattiliitot yhteisessä pöydässä Kemin tehtaasta

Kemin biotuotetehtaan työmaalla torjutaan harmaata taloutta ennakoivasti.

Metsä Groupin ja ammattiliittojen johto kokoontui tänään työministeri Tuula Haataisen (sd.) johdolla keskustelemaan Kemin biotuotetehtaan rakentamisen pelisäännöistä.

Metsä Group on kertonut edellyttävänsä työmaa-alueella toimivilta yrityksiltä Suomen lainsäädännön ja työehtosopimusten noudattamista läpi koko alihankintaketjun. Yhtiö on ilmoittanut torjuvansa harmaata taloutta ennakoivasti.

”Metsä Group on jo ennalta käynyt keskusteluja ammattiliittojen kanssa ja pyrkinyt kaikin keinoin varmistamaan, että työehdot koko ketjussa ovat asianmukaiset, harmaata taloutta torjutaan ennakoivasti ja työsuojelu huomioidaan kattavasti. Olen tästä rakentavasta ja aktiivisesta otteesta erittäin tyytyväinen”, Haatainen totesi.

Ammattiliittojen puheenjohtajat kiittivät työ- ja elinkeinoministeriön tiedotteen mukaan Metsä Groupia hyvästä valmistelusta ja ennakoivasta otteesta.

Metsä Group tiedotti helmikuussa Kemin biotuotetehtaan investoinnin toteutumisesta. Kyseessä on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, arvoltaan 1,6 miljardia euroa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa