Metsä Group rakentaa Äänekoskelle kertopuutehtaan, vuotuinen tukin käyttö 400 000 kuutiota

Tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 160 000 kuutiota.

Havainnekuva uudesta tehtaasta. Se rakennetaan Äänekosken tehdasintegraattiin, jossa kertopuun tuotannosta syntyvät sivuvirrat voidaan hyödyntää sataprosenttisesti. (Kuva: Metsä Group)

Metsä Group on päättänyt rakentaa Äänekosken tehdasintegraatin yhteyteen kertopuutehtaan. Investoinnin arvo on noin 300 miljoonaa euroa, ja tehtaan arvioidaan starttaavan loppuvuonna 2026. Uusia suoria työpaikkoja syntyy noin 150.

Vuotuinen kapasiteetti on 160 000 kuutiota. Tämä kasvattaa Metsä Groupin kertopuutuotantoa noin 50 prosenttia. Tukkia tehtaalla kuluu 400 000 kuutiota. Puu hankitaan Suomesta.

Kertopuu on rakenteellinen viilupuu, joka soveltuu monipuoliseen rakentamiseen, esimerkiksi elementteihin ja moduulirakentamiseen. Tuotanto menee pääasiassa Euroopan rakennusmarkkinoille.

Tällä hetkellä Metsä Group valmistaa kertopuuta Lohjan ja Punkaharjun tehtaillaan.

Kertopuu valmistetaan sorvatuista kolmen millimetrin paksuisista havupuuviiluista. Viilut liimataan yhteen sään- ja keitonkestävällä liimalla, jolloin muodostuu jatkuva aihio. Se katkaistaan määrämittaan ja sahataan palkeiksi, lankuiksi tai levyiksi asiakkaan toiveiden mukaan.

Lue lisää: Metsä Group ja Andritz suunnittelevat ligniinituotteen koelaitosta Äänekoskelle

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa