Metsä Groupin Hämälä: Näkymä muuttunut heikommaksi

Kotimaisten päätösten tulee turvata vientiteollisuuden kilpailukyky, Hämälä korosti.

Pitkän tähtäimen näkymä on metsäteollisuudessa edelleen hyvä, mutta lähiajan näkymä on muuttunut aiempaa heikommaksi, Metsä Groupin pääjohtaja Ilkka Hämälä arvioi.

”Tässä tilanteessa tarina on tuttu. Kun emme voi vaikuttaa kansainväliseen suhdannetilanteeseen, tulisi omien, kotimaisten päätöstemme turvata maamme hyvinvointia ja vientiteollisuuden kilpailukykyä”, Hämälä totesi Metsäteollisuus ry:n syyskokouksessa.

Hämälä korosti metsän merkitystä, kun aikamme haasteita ratkotaan.

”Metsäteollisuuden kukoistus rakentaa kansakuntamme hyvinvointia ja hillitsee samalla ilmastonmuutosta. Aktiivinen metsien käyttö, metsien pitäminen elinvoimaisina, on mitä parhainta ilmastotyötä”, hän huomautti.

Hämälä valittiin syyskokouksessa jatkamaan järjestön puheenjohtajana myös ensi vuoden.

Kommentit (2)

 1. Anton Chigurh

  hämälä: …metsien pitäminen elinvoimaisina…

  hyvä, hyvä, hyvä

  Ei onnistu nyt. Holtittoman sorkkaeläinlaidunnuksen aiheuttama kuusettaminen ei ole sitä.

  Yritä nyt sinäkin, hämälä, ajatella päälläsi. Äläkä toista noita tyhjänpäiväisiä (päisiä) hokuja.

 2. A.Jalkanen

  Metsien elinvoimaisuus ei ole itsestään selvää. Keski-Euroopassa ja Ruotsissa ovat kuusikoissa valloillaan lämpimien kesien ja tuulituhojen liikkeelle laskemat kaarnakuoriaistuhot. Jos meillä ei saada kestämättömän hirvieläinkannan aiheuttamaa ja jatkuvan kasvatuksen myötä pahenevaa kuusettumista ja männyn taimikoiden ränsistymistä loppumaan, voidaan heittää hyvästit metsien monimuotoisuudelle ja biotalouden suurille suunnitelmille.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Kuvat