Metsä Groupin runkohinnoittelu käyttöön koko maassa

Yhtiön mukaan runkojen keskijäreyteen perustuva hinnoittelu on saanut hyvän vastaanoton.

Metsä Groupin kesäkuussa käyttöön ottama harvennusten runkohinnoittelu on laajentunut koko maahan.

Yhtiön järeysrunkohinnaksi nimittämä hinnoittelu tarkoittaa, että harvennettavat puut ostetaan kokonaisina runkoina ja metsäomistajan saama hinta määräytyy poistettavien puiden keskijäreyden mukaan.

Se, miten rungot katkotaan kuiduiksi ja tukeiksi, ei vaikuta metsänomistajan saamaan puukauppatuloon.

”Olemme saaneet järeysrunkohinnasta erittäin positiivista palautetta sekä metsänomistajilta ja että omalta henkilöstöltämme niiltä hankintapiireiltä, joilla menetelmää on käytetty kesäkuusta alkaen. Otimme marraskuussa uuden harvennusten hinnoittelumenetelmän käyttöön koko maahan perinteisen puutavaralajimenetelmän rinnalle”, Metsä Groupin metsäjohtaja Juha Jumppanen kertoo.

Järeysrunkohinnassa metsänomistaja saa Metsä Groupin metsäasiantuntijalta arvion siitä, mikä on kaadettujen kuusirunkojen ja mäntyrunkojen keskijäreys ja kummallekin puulajille maksettava runkohinta kuutiometrille.

Puukaupan yhteydessä metsänomistajalle annetaan taulukko, josta hän näkee, miten kuutiohinta muuttuu, jos järeys muuttuu arvioidusta. Kaadettujen puiden keskijäreys lasketaan hakkuukoneen mittaustuloksista puulajeittain.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa