Metsä Tissue luopuu lautasliinaliiketoiminnasta

Mutares Group ostaa Metsä Tissuen tehtaan Saksassa.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Tissue on sopinut lautasliinaliiketoimintansa myynnistä keeeper Groupille, joka kuuluu Mutares Groupiin. Kauppa sisältää Saksassa sijaitsevan Stotzheimin tehtaan kiinteistöt, koneet ja kaluston, varastot sekä Fasana- ja Mondial-tuotemerkit. Tehtaan henkilöstön on suunniteltu siirtyvän kaupan myötä uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

”Lautasliinaliiketoiminta ei ole viime aikoina saavuttanut kannattavuustavoitteita, eivätkä lautasliinat kuulu enää ydintuotteisiimme. Olemme tutkineet kaikki liiketoiminnan tulevaisuuden vaihtoehdot tavoitteenamme löytää Stotzheimin tehtaan ja sen työntekijöiden kannalta paras ratkaisu”, Metsä Tissuen toimitusjohtaja Esa Kaikkonen sanoo yhtiön tiedotteessa.

”Toteutuessaan kauppa tukee Metsä Tissuen strategiaa ja mahdollistaa keskittymisen ydinliiketoimintaamme, korkealaatuisten pehmo- ja tiivispapereiden tuotantoon lähellä asiakkaita.”

Järjestelystä aiheutuu Metsä Tissuelle noin 20 miljoonan euron negatiivinen liiketulosvaikutus. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää Saksassa. Kaupan on suunniteltu toteutuvan vuoden 2020 ensimmäisellä neljänneksellä.

Keeeper Group on yksi Euroopan suurimmista kotitalouksien muovituotteiden toimittajista. Mutares SE & Co. KGaA on saksalainen pörssilistattu holding-yhtiö, joka keskittyy keskisuurten yhtiöiden ostamiseen tavoitteena niiden arvon kasvattaminen. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2018 noin 865 miljoonaa euroa.