Metsähallituksen vahingonkorvauskanne hylättiin

Hovioikeus ei pitänyt näyttöä puukauppakartellin aiheuttamasta vahingosta riittävänä.

Hovioikeus on hylännyt Metsähallituksen vahingonkorvauskanteen Metsäliittoa, Stora Ensoa ja UPM:ää vastaan. Metsähallitus vaati yhtiöiltä noin 125 miljoonan euron korvauksia. Myös käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt korvauskanteen.

Päätöksessään hovioikeus katsoi, että metsäyhtiöiden puukaupallisella yhteistoiminnalla oli voinut olla vaikutusta maksettuihin hintoihin. Riittävää näyttöä vahingon aiheutumisesta ei kuitenkaan oikeudenkäynnissä saatu.

Hovioikeuden mukaan Metsähallituksella on silti ollut perusteltu syy oikeudenkäyntiin sen selvittämiseksi, onko kilpailunrajoitus aiheuttanut sille vahinkoa. Se velvoitti Metsähallituksen kuitenkin korvaamaan vastaajayhtiöiden oikeudenkäyntikulut.

”Olemme pettyneitä siihen, että hovioikeuden ratkaisu ei vastannut Metsähallituksen ja sen käyttämien asiantuntijoiden näkemystä”, Metsähallituksen pääjohtaja Pentti Hyttinen toteaa.

Hänen mukaansa yhtiö tutustuu tuomioon rauhassa ja tekee päätökset mahdollisista jatkotoimista sen jälkeen.

Metsähallitus nosti vahingonkorvauskanteen vuonna 2011. Markkinaoikeus oli vuonna 2010 todennut, että metsäyhtiöt olivat ylläpitäneet lainvastaista ostokartellia valtakunnallisilla puumarkkinoilla vuosina 1997–2004. Siitä määrättiin maksettavaksi yli 50 miljoonan euron seuraamusmaksut.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa