Metsäliitto kasvattanut omistustaan Metsä Boardista

Matala osakekurssi sai hakemaan kassavaroille tuottoa, valtaa on ennestäänkin.

Osuuskunta Metsäliitto on elo-syyskuun aikana ostanut pörssistä pienissä erissä noin yhdeksän miljoonaa tytäryhtiönsä Metsä Boardin B-sarjan osaketta. Keskikurssi on ollut vajaa viisi euroa, joten yhteissumma on vajaa 45 miljoonaa euroa.

Viestintäjohtaja Juha Laineen mukaan osakeostoilla on haettu kassavaroille tuottoa.

”Osuuskunnan kassa on vahva ja rahan säilöminen pankissa ei ole tehokasta, joten päätettiin ostaa Metsä Boardin osakkeita kun niitä on nyt halvalla saanut.”

B-sarjan osakkeiden kurssi on ollut selvällä lasku-uralla yli vuoden ja laskenut kymmenestä eurosta elokuun alun pohjalukemaan 3,9 euroon. Kurssi on sittemmin noussut viiteen euroon.

Metsäliiton omistusosuus Metsä Boardista on noussut parilla prosenttiyksiköllä reiluun 43 prosenttiin. Muita suuria omistajia ovat eläkevakuutusyhtiöt Varma ja Ilmarinen.

Laineen mukaan kyse ei ole vaikutusvallan kasvattamisesta, sillä Metsäliitolla oli aiemminkin yli 60 prosentin osuus Metsä Boardin äänivallasta.

Metsä Board on kartonkivalmistaja, jolla on tuotantoa seitsemällä paikalla kotimaassa sekä kartonki- ja sellutehdas Ruotsin Husumissa.

Metsä Boardin B-sarjan osakkeilla on vähemmän äänivaltaa kuin A-sarjalla. Osinko on molemmissa osakesarjoissa sama.

Puukauppa Puukauppa

Keskustelut

Kuvat