Metsäteollisuuden tuotanto kasvoi viime vuonna, sahaus kääntyi loppuvuodesta laskuun

Kartongin tuotanto nousi liki paperituotannon tasolle.

Metsäteollisuuden tuotanto kasvoi Suomessa viime vuonna kaikissa päätuoteryhmissä papereita lukuun ottamatta, Metsäteollisuus ry:stä kerrotaan.

Eniten kasvoi kartongin tuotanto, lähes 15 prosenttia edellisvuodesta. Tuotantomäärä nousi 4,2 miljoonaan tonniin, mikä on lähes yhtä paljon kuin paperin tuotanto. Paperin valmistus kuitenkin laski vajaat 2 prosenttia 4,4 miljoonaan tonniin. Paino- ja kirjoituspapereiden tuotantomäärä laski 4,6 prosenttia, mutta muun paperin tuotantomäärä nousi 7,8 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Sellun tuotanto nousi 8 prosenttia 8,3 miljoonaan tonniin.

Sahatavaran tuotanto nousi runsaat 9 prosenttia 11,9 miljoonaan kuutioon. Vanerin tuotanto kasvoi 11 prosenttia.

Kasvu kuitenkin hidastui vuoden viimeisellä neljänneksellä. Sahatavaran tuotanto kääntyi laskuun ja paperin lasku syveni. Kartongin ja massan valmistuksen kasvuvauhti hidastui.

Kysynnän uskotaan kasvavan

Metsäteollisuuden mukaan kysyntä on kova sekä perinteisille että uusille metsäteollisuuden tuotteille.

”Afry on arvioinut, että metsäteollisuustuotteiden globaali kysyntä kasvaa vuoteen 2035 mennessä nykyisestä 540 miljardista 715 miljardiin, siis peräti 175 miljardia euroa. Suomella on mahdollista ottaa siitä osansa, mutta se vaatii kilpailukykyistä ja ennakoitavaa toimintaympäristöä”, sanoo toimitusjohtaja Timo Jaatinen Metsäteollisuus ry:stä.

Puukauppa Puukauppa