Metsäteollisuuden viennissä haasteita alkuvuonna, paperin vientimäärät romahtivat

Sahatavaran viennin arvo nousi tammi-heinäkuussa, Luonnonvarakeskus kertoo.

Metsäteollisuuden viennin arvo laski alkuvuonna. Tammi-heinäkuussa vientiarvo oli 8,6 miljardia euroa, mikä on 7 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin, Luonnonvarakeskuksen tilastoista selviää.

Lasku selittyy paperi- ja massateollisuuden vientimäärien sekä viennin reippaalla pudotuksella. Hienopaperin viennin arvo laski 48 prosenttia ja vientimäärä 58 prosenttia. Aikakauslehtipaperin vientiarvo laski 22 prosenttia ja vientimäärä 35 prosenttia. Sellun viennin arvossa laskua kertyi 15 prosenttia ja määrässä 19 prosenttia. Sen sijaan kartonki oli nousussa: viennin arvo nousi 7 prosenttia ja vientimäärä 3 prosenttia.

Paperin vientimäärät olivat alamaissa etenkin tammi-huhtikuussa, jolloin UPM:n paperitehtaat olivat lakossa.

Puutuoteteollisuudessa nähtiin myönteistä kehitystä. Viennin arvo nousi 2,8 miljardiin euroon, mikä on 9 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavalla jaksolla. Sahatavaran vientiarvo nousi 5 prosenttia, mutta vientimäärä laski 6 prosenttia.

Venäjältä tuotiin pellettejä vielä heinäkuussa

Puun tuonti laski tammi-heinäkuussa 60 prosenttia vuodentakaisesta. Kaikkiaan puuta tuotiin runsaat 3 miljoonaa kuutiota. Siitä vajaa puolet tuli Venäjältä, runsas viidennes Virosta ja 15 prosenttia Latviasta.

Venäjältä tuotiin tammikuussa raaka- ja jätepuuta Suomeen vielä runsaat 600 000 kuutiota. Määrä kutistui etenkin maaliskuun jälkeen, mutta vielä heinäkuussakin puuta tuotiin Venäjältä 12 000 kuutiota, lähinnä pellettejä ja sahanpurua.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa