Metsäteollisuus kestänyt hyvin koronapandemian alkuvaiheen

Monien metsätuotteiden maailmankauppa kasvoi ensimmäisen koronakuuden aikana.

Koronapandemia ei ole pysäyttänyt metsätuotteiden maailmankauppaa, alan markkinoita seuraava World Resources International (WRI) raportoi. Monet metsäteollisuustuotteet ovat kestäneet hyvin epidemian alkuvaiheen.

WC-paperilla, kasvomaskeilla, desinfiointipyyhkeillä, aaltopahvilla ja asuntojen remontoinnissa tarvittavalla puutavaralla on ollut poikkeuksellisen hyvä kysyntä useissa maissa kevään aikana.

Maaliskuu oli ensimmäinen “koronakuukausi”, ja maaliskuussa sahatavaran, tukin, selluhakkeen ja sellun maailmankauppa kasvoi helmikuuhun verrattuna.

Helmikuusta maaliskuuhun Kiinan havutukin tuonti kasvoi 14 prosentilla. Kysyntä suuntautui etenkin Uuteen-Seelantiin, Saksaan ja Venäjälle. Etelä-Korean tuonti kasvoi jopa 19 prosentilla.

Uuden-Seelannin havusahatavaran vienti kasvoi 32 prosentilla ja Kanadan 25 prosentilla. Kiina kasvatti tuontiaan lähes 60 prosentilla ja huomattavaa kasvua oli myös Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Japanin tuontimäärissä.

Sellumarkkinoilla suurimmat tuontimaat lisäsivät ostojaan ja viejistä Brasilia, Yhdysvallat ja Chile kasvattivat laivauksiaan 12:sta 26:een prosenttia.

Myös selluhakkeen maailmankauppa kasvoi. Kiina, Portugali ja Etelä-Korea lisäsivät tuontia. Laivaukset kasvoivat etenkin Australiasta, Thaimaasta, Etelä-Afrikasta ja Brasiliasta.

Lähikuukausina useat maat helpottavat koronarajoituksia. WRI ennakoi rajoitusten purkamisen hyödyttävän metsäteollisuutta, mutta edessä on kuitenkin kuoppainen tie.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat