Metsäteollisuus pyrkii hiilinegatiivisuuteen – ilmastotiekartta valmistuu kesään mennessä

Nollapäästöihin pääseminen edellyttää muun muassa sähköveron alentamista.

Suomessa toimiva metsäteollisuus voi olla lähellä nollapäästöjä vuonna 2035 ja siitä eteenpäin jopa hiilinegatiivinen. Siirtyminen lähes päästöttömiin tehtaisiin edellyttää kuitenkin investointeja tukevaa toimintaympäristöä, Metsäteollisuus ry:stä todetaan.

Järjestö esitteli tiistaina työ- ja elinkeinoministeriön vaikuttajaseminaarissa alustavia skenaarioita ilmastotiekartastaan. Kartta valmistuu kokonaisuudessaan kesään mennessä.

”Metsäteollisuuden hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet peräti 64 prosenttia tuotantoon suhteutettuna vuodesta 1990. Massa- ja paperiteollisuus on tänä aikana kasvattanut ympäristö- ja ilmastoystävällisten tuotteiden tuotantoa noin neljälläkymmenellä prosentilla”, kertoo ympäristöpäällikkö Fredrik Blomfelt.

Uusiutuvan energian osuus Suomen metsäteollisuudessa on kansainvälisesti vertailtuna korkea. Uusiutuvien polttoaineiden osuus on 86 prosenttia. Tavoitteena on nostaa se 90 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Fossiilisten polttoaineiden käyttöä voidaan vähentää esimerkiksi sähköistymisellä ja tehdasinvestoinneilla. Myös energia- ja materiaalitehokkuutta pitää parantaa.

Järjestön mukaan hyvän kehityksen edellytyksenä ovat muun muassa sähköistymistä tukevan päästökauppakompensaation jatkaminen, sähköveron alentaminen monen kilpailijamaan tavoin EU-minimiin sekä riittävän pitkä siirtymäaika fossiilisten polttoaineiden veromuutoksille.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa