Multian Saha painui miinukselle

Sahayhtiöiden manaus tappioiden sumasta alkaa näkyä tuloksissa.

Sahayhtiöiden suunnasta kuuluva manaus, että tässä suhdanteessa yrityksiä painuu tappiolle laajalla rintamalla, saattaa muuttua todeksi ja Multian Saha on siinä lajissa ensimmäinen.

Multian Sahan heinäkuun lopussa päättyneen tilivuoden liikevaihto painui lähes koronaa edeltävälle tasolle ja tulos valahti miinukselle.

Liikevaihto supistui 4,4 miljoonalla eurolla 16,8 miljoonaan. Liiketulos putosi 0,28 miljoonaa euroa tappiolliseksi, kun aiemmassa koronapiikissä tulos oli ollut ennätykselliset 5,3 miljoonaa euroa voitollinen.

Viimeisen rivin nettotulos supistui 4,2 miljoonasta eurosta 0,3 miljoonaa euroa tappiolliseksi.

Yhtiön varallisuudessa ei tapahtunut oleellista muutosta, ja 68,9 prosentin omavaraisuusaste on sahayhtiöiden vertailussa huomattavan vahva tase. Kokonaisvelat tilikauden lopussa olivat 2,4 miljoonaa euroa.

Energiamarkkinan myllerryksen seurausta

Toimitusjohtaja Heikki Nuoranteen mukaan sahatavaran hinta oli koko tilikauden ajan laskusuunnassa ja samaan aikaan tukin hinta nousi.

”Energiamarkkinan myllerrys on sekoittanut raaka-ainemarkkinat myös tukin osalta, sillä tukin hinnalla on pyritty pitämään puumarkkinat käynnissä, jotta kuitua ja energiapuuta on saatu sitä kaipaaville laitoksille.”

Vuoden 2024 näkymiä Nuoranne luonnehtii sumuisiksi.

”Varastot niin sahoilla kuin asiakkailla ovat suhteellisen matalat, mutta jos kysyntää ei ole niin sitä ei ole.”

Multian Saha on vuonna 1952 perustettu, Nuoranteen suvun omistama perheyhtiö. Yhtiö jalostaa pelkästään kuusta ja kapasiteetti on 50 000 kuutiometriä sahatavaraa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa