Paperin ja mekaanisen metsäteollisuuden neuvottelut jumissa – lakkoa venytetään jo neljänteen viikkoon

Osapuolet syyttelevät toisiaan neuvottelujen jumiutumisesta.

Metsäteollisuuden tes-neuvotteluissa ei ole juuri edistytty. Paperiteollisuus ja Metsäteollisuus ry neuvottelivat perjantaina pitkään, mutta tulosta ei tullut. Paperiliiton mukaan tähän suurin syy on Metsäteollisuus ry:n ”seisahtuminen omiin linjauksiinsa ja haluttomuus etsiä molempia osapuolia tyydyttäviä ratkaisuja”.

Metsäteollisuus ry puolestaan katsoo, etteivät ammattiliitot välitä jäsentensä työpaikoista eikä suomalaisten tehtaiden elinkelpoisuudesta.

”Kilpailukykyä rampautetaan nyt vuosiksi eteenpäin. Metsäteollisuus ry tuntee vastuunsa kotimaisesta työllisyydestä ja on yhä valmis hakemaan ratkaisua mahdollisimman nopealla aikataululla”, Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén toteaa.

Paperiliitto ilmoitti venyttävänsä lakkoa vielä viikolla, jolloin se päättyisi kolmen viikon kuluttua 24. helmikuuta. Samoin Teollisuusliitto ilmoitti lakon jatkamisesta helmikuun 24. päivään saakka.

Teollisuusliiton mukaan lakon jatkamisen toivotaan vauhdittavan neuvotteluja, joissa ei ole edistytty lainkaan ”työnantajan täydellisen neuvotteluhaluttomuuden vuoksi”.

Metsäteollisuus ry:ssä asia nähdään toisin.

”Mekaanisen metsäteollisuuden tilanne on umpikujassa. Teollisuusliitto ei neuvottele, ennen kuin sopimuksia syntyy muissa pöydissä”, Hollmén kertoo.

Paperiteollisuuden työriitaa sovitellaan tänään valtakunnansovittelijan johdolla ja mekaanisen metsäteollisuuden keskiviikkona.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa