Paperin lakko ohi, mekaanisessa sovittelua jatketaan

Uusi työehtosopimus on kaksivuotinen ja palkankorotuksissa noudatetaan yleistä linjaa.

Paperiteollisuuden työriidassa sovitteluesitys on hyväksytty ja lakot näin ollen päättyvät. Tehtaita ryhdytään käynnistämään tänään illalla. Myös Metsäteollisuus ry:n julistama työsulku päättyy.

Uusi työehtosopimus on kaksivuotinen. Palkankorotuksissa noudatettiin yleistä linjaa ja kiky-tunnit poistuvat, mutta toisaalta tilalle tuli muita työaikajärjestelyjä, kuten juhannusseisokin lyhentäminen. Paperiliiton hallitus hyväksyi sopimuksen yksimielisesti.

Metsäteollisuus ry korostaa, ettei sopimus paranna suomalaisen tuotannon kustannuskilpailukykyä, mutta on askel oikeaan suuntaan. Kiky-tuntien ratkaisuun oltiin työnantajapuolellakin tyytyväisiä.

”Saimme kiky-tunteihin aiempaa paremman ratkaisun, kun käyntiaika pitenee 24 tunnilla. Se tuo tehtaille myös hyödyn 24 tunnin lisätuotannosta”, Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén sanoo.

Paperi-, kartonki- ja sellutehtaiden vuotuisen käyntiajan lisääminen 24 tunnilla toteutetaan lyhentämällä juhannusseisokin kestoa. Seisokkiajan työkustannukset alenevat, sillä lisätunneista ei makseta kausipalkan päälle lisäkorvauksia.

Sen sijaan mekaaniseen metsäteollisuuteen ei syntynyt sopua tämän päivän neuvotteluissa. Teollisuusliitosta kerrotaan, että neuvotteluja jatketaan keskiviikkona ensin osapuolten kesken aamulla ja iltapäivällä valtakunnansovittelijan kanssa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa