Paperiteollisuuden tes-kierros käyntiin – UPM:n ja Paperiliiton neuvottelut takkuavat

Paperiliitto haluaa yhtiötason sopimuksen, UPM liiketoimintakohtaiset neuvottelut.

Paperiteollisuuden tes-neuvottelut ovat käynnistyneet. Nykyinen sopimus päättyy vuoden lopulla ja on viimeinen koko teollisuuden sopimus, jatkossa sopimukset tehdään yrityskohtaisesti. Yrityskohtaisuuteen päädyttiin, kun Metsäteollisuus ry irrottautui työehtosopimuksien teosta.

Metsäyhtiö UPM:n kanssa neuvotteluja ei kuitenkaan olla päästy aloittamaan. UPM on pyrkinyt aloittamaan liiketoimintakohtaisia neuvotteluja Paperiliiton kanssa, mutta liitto edellyttää yhtä yhtiötason tes-sopimusta.

Yhtiön saha- ja vaneriliiketoiminnat ovat käyneet neuvotteluja sahojen ja vaneritehtaiden luottamusmiesten ja Teollisuusliiton kanssa toukokuusta alkaen. UPM:llä on viisi liiketoiminta-aluetta, joissa Paperiliitto on tällä hetkellä sopimuskumppani.

UPM:n mukaan sen liiketoiminnat vastaavat kukin kooltaan vähintään keskisuurta pörssiyritystä, ja niiden tuotteet, markkinat ja toimintaympäristö poikkeavat merkittävästi toisistaan. Yli 50 vuotta vanha paperiteollisuuden työehtosopimus ei vastaa tämän päivän työelämän vaatimuksiin eikä takaa kilpailukykyä täysin muuttuneessa paperi- ja selluliiketoimintojen toimintaympäristössä, yhtiöstä kerrotaan. Sopimus ei myöskään sovellu uusiin, täysin erilaisiin liiketoimintoihin, kuten biopolttoaineiden valmistukseen, yhtiöstä linjataan.

Kommentit (1)

  1. Eihän ne vastaakkaan siinä upm on oikeassa. Miksei paperiliitto anna järjestöjensä neuvotella ? Olkoon siellä takapiruna takana ja antakoon ohjeita järjestöilleen. Samahan se on kuka paperin allekirjoittaa. Lopputuloshan se tärkeintä on. Ettei vai olisi kyseessä ammattijärjestön oman imagon säilyttäminen ?

Puukauppa Puukauppa