Paperiteollisuuden toimihenkilöt lakkoon huomenna – työsulku alkoi alkuviikosta

Neuvottelut työkiistan ratkaisemiseksi jatkuvat huomenna.

Paperiliitto ja Metsäteollisuus ry pääsivät uudesta työehtosopimuksesta sopuun alkuviikosta, mutta paperiteollisuuden toimihenkilöiden sopimuskiistaa ratkotaan edelleen. Viimeksi neuvoteltiin tiistaina, seuraavan kerran ratkaisua haetaan torstaina.

Toimihenkilöitä on marssinut tänään ja eilen ulos työpaikoilta, vastalauseena työnantajan neuvotteluhaluttomuudelle, toimihenkilöitä edustavasta Prosta kerrotaan. Ulosmarsseja oli tehtailla, jotka eivät ole työsulun piirissä. Työnantajia edustava Metsäteollisuus ry on asettanut toimihenkilöt täksi viikoksi työsulkuun, tarkoitus on ollut vauhdittaa neuvotteluja.

Huomenna torstaina kierrokset kovenevat, kun Pron julistama viikon mittainen lakko käynnistyy. Se koskee noin 2 500 toimihenkilöä ja vaikeuttaa tuotantolaitosten ylösajoa.

”Pron toiminta on tuomittavaa”

Työnantajaa edustava Metsäteollisuus ry on ulosmarsseista tyrmistynyt. Koska ulosmarsseja oli tehtailla, jotka eivät olleet työsulun piirissä, Pron jäsenten olisi kuulunut hoitaa työtehtäviään.

”Ammattiliitto Pro halveksuu työtaisteluja koskevaa lainsäädäntöä sekä myös työriidan sovitteluprosessia. Ammattiliitto Pron toiminta on täysin tuomittavaa”, Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén sanoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa