Pellettien kulutus nousi ennätystasolle, tuonnin kasvu 80 prosenttia

Pellettien osuus voimalaitosten käyttämästä puupolttoaineesta on vain muutamia prosentteja.

Puupellettien tuotanto kasvoi Suomessa viime vuonna 365 000 tonniin. Se on 13 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin, Luonnonvarakeskuksen (Luke) tilastoista selviää.

Suomeen tuotiin pellettiä ennätysmäärä, liki 200 000 tonnia. Se on 80 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Tuonnista yli puolet oli peräisin Venäjältä.

Laskennallinen kulutus kotimaassa nousi niin ikään ennätystasolle 552 000 tonniin, mikä on 30 prosenttia enemmän kuin vuonna 2020. Pellettien käyttöä on tilastoitu vuodesta 2001.

Kotimaiset pelletit poltetaan yleensä lämpö- ja voimalaitoksissa. Kotimaisten valmistajien toimitukset lisääntyivät neljänneksellä. Lämpö- ja voimalaitoksille sekä suurkiinteistöille toimitettujen pellettien määrä ylsi 310 000 tonniin. Koti- ja maatalouksille pellettejä meni 61 000 tonnia.

”Toistaiseksi puupellettien osuus lämpö- ja voimalaitosten kiinteistä puupolttoaineista on pysynyt vain muutamassa prosentissa. Pientalojen puupolttoaineista pelletit kattoivat vain prosentin. Turpeen ja fossiilisten polttoaineiden käytön väheneminen saattaa kuitenkin selittää kasvaneita puupellettien tuotanto- ja tuontimääriä”, Luken yliaktuaari Tuomas Niinistö kertoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa