Pohjanmaan metsäneuvoston Pro Metsä -palkinto Maalahden kunnalle

Palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa tunnustuksena metsien ja metsäalan hyväksi tehdystä työstä.

Pohjanmaan metsäneuvosto on myöntänyt Pro metsä -palkinnon 2022 Maalahden kunnalle.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaettava palkinto on tapa kiittää metsien ja metsäalan hyväksi tehdystä työstä. Palkinto myönnetään henkilölle, työryhmälle, yritykselle tai muulle yhteisölle kiitoksena aktiivisesta, innovatiivisesta ja tuloksekkaasta työstä alueellisten metsäohjelmien tavoitteiden saavuttamiseksi.

Palkintoperusteissa todetaan, että Maalahden kunta on määrätietoisesti suosinut puuta rakennusmateriaalina julkisessa rakentamisessa. Kunta on viime vuosina rakentanut useita kohteita puusta, muun muassa Bergön koulun, Malminkartanon palvelukodin ja viimeisimpänä lukion Petolahdessa. Investoinnit ovat metsäneuvoston mukaan osa kunnan pitkäaikaista kestävän kehityksen strategiaa ja Suomen ilmastotavoitteita.

”Maalahti on malliesimerkki monella tavalla,” sanoo Metsäkeskuksen Pohjanmaan elinkeinopäällikkö Mårten Lövdahl.

Kunta hoitaa omia metsävarantojaan päivitetyn metsänhoitosuunnitelman avulla ja pyrkii samalla korkeaan jalostusasteeseen maakunnan omasta raaka-aineesta. CLT-elementit, jotka toimivat rakennusten runkona, ovat teollisesti valmistettuja moduuleja. Ne ovat Lövdahlin mukaan ilmastoviisaita ratkaisuja ja sitovat paljon hiilidioksiidia.